“As sure as you’re alive now, Peter Rabbit
时间:2024-03-13 07:55:26 栏目:学习方法
题目内容:
“As sure as you’re alive now, Peter Rabbit, some day I will catch you,” shouted Reddy Fox, as he put his black nose in the hole between the roots of the Big Hickory-tree which grows close to the Smiling Pool. “It is lucky for you that you were not one jump farther away from this hole.”
Peter, safe inside that hole, didn’t have a word to say, or, if he did, he didn’t have breath enough to say it. It was quite true that if he had been one jump farther from that hole, Reddy Fox would have caught him. As it was, the hairs on Peter’s funny white tail actually had tickled Reddy’s back as Peter ran wildly through the root-bound entrance to that hole. It had been the narrowest escape Peter had had for a long, long time. You see, Reddy Fox had surprised Peter eating sweet clover(苜蓿)on the bank of the Smiling Pond, and it had been a lucky thing for Peter that hole, dug long ago by Johnny Chuck’s grandfather, had been right where it was. Also, it was a lucky thing that old Mr. Chuck had been wise enough to make the entrance between the roots of that tree in such a way that it could not be dug any larger.
Reddy Fox was too shrewd(机灵的)to waste any time trying to dig it larger. He knew there wasn’t room enough for him to get between those roots. So, after trying to make Peter as uncomfortable as possible by telling him what he, Reddy, would do to him when he did catch him, Reddy walked across the Green Meadows. Peter remained where he was for a long time. When he was quite sure that it was safe to do so, he crawled out and hurried to the Old Orchard. He felt that that would be the safest place for him, because there were ever so many hiding places in the old stone wall along the edge of it.
小题1: Where is Peter Rabbit hiding?
A.On the bank of a pond
B.In a hole
C.In a tall tree
D.Behind a room小题2:Which of the following statements is NOT TRUE according to the story?
A.Reddy Fox might find rabbit hairs on him.
B.Old Mr. Chuck took advantage of the roots to dig the hole.
C.The hole could be made larger.
D.Reddy almost caught Peter this time.小题3: Why did Peter Rabbit wait so long before leaving?
A.Because Reddy was trying to get him.
B.Because it was cold outside.
C.Because his grandfather would help him dig a large hole.
D.Because the Old Orchard was not so safe as this hole.
最佳答案:
小题1:B
小题1:C
小题1:A
答案解析:
小题1:B 原文第二段第一句话直接提示答案Peter, safe inside that hole,故选择B
小题1:C 同样在原文中有提及,第三段第二行说到it could not be dug any larger,说明洞不能再被挖大。所以选择C。
小题1:A 文章倒数第四行提到When he was quite sure that it was safe to do so说明它是考虑到安全问题才呆了很长时间,所以选择A.
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅