> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When my father was dying, I traveled a tho

时间:2024-03-13 07:33:54 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When my father was dying, I traveled a tho」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/434386.html
题目内容:

When my father was dying, I traveled a thousand miles from home to be with him in his last days. It was far more heartbreaking than I’d expected, one of the most difficult and painful times in my life. After he passed away I stayed alone in his apartment. There were so many things to deal with. It all seemed endless. I was lonely. I hated the silence of the apartment.

But one evening the silence was broken: I heard crying outside. I opened the door to find a little cat on the steps. He was thin and poor. He looked the way I felt. I brought him inside and gave him a can of fish. He ate it and then almost immediately fell sound asleep.

The next morning I checked with neighbors and learned that the cat had been abandoned by his owner who’s moved out. So the little cat was there all alone, just like I was. As I walked back to the apartment, I tried to figure out what to do with him. Having something else to take care of seemed like the very last thing I needed. But as soon as I opened the apartment door he came running and jumped into my arms. It was clear from that moment that he had no intention of going anywhere. I started calling him Willis, in honor of my father’s best friend.

From then on, things grew easier. With Willis in my lap time seemed to pass much more quickly. When the time finally came for me to return home I had to decide what to do about Willis. There was absolutely no way I would leave without him.

It’s now been five years since my father died. Over the years, several people have commented on how nice it was of me to rescue the cat. But I know that we rescued each other. I may have given him a home but he gave me something greater.

小题1: When the author first saw the cat, she_____________.

A.was very happy

B.felt sympathy for him

C.didn’t know what to do

D.was angry with his crying小题2: The underlined sentence in the third paragraph implies that the author___________.

A.needed something to fill the empty apartment

B.was too busy and tired to keep a cat

C.loved to stay alone in the apartment

D.needed something to take care of to kill time小题3: The cat rescued the author by ____________.

A.making her feel better in her hard times

B.giving her courage to go on with her life

C.helping her tidy the department

D.telling her what life is小题4: We can learn form the passage that _________.

A.Willis was named after his previous owner

B.Willis didn’t like staying in the apartment

C.the author and Willis were both homeless

D.time passed quickly after the author adopted Willis小题5: What’s the best title for the passage?

A.A little cat

B.A painful experience

C.How to take care of animals

D.What I got from a little cat

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:A

小题4:D

小题5:D

答案解析:

小题1: 根据I opened the door to find a little cat on the steps. He was thin and poor. 他又瘦又可怜,可知选B.

小题2:根据I tried to figure out what to do with him.可知我并不是想收养这只猫,故选B。

小题3:根据From then on, things grew easier. With Willis in my lap time seemed to pass much more quickly. When the time finally came for me to return home I had to decide what to do about Willis. There was absolutely no way I would leave without him.这段描述可知这只猫让作者在那段艰难的日子里感到不再孤单,故选A,让他感觉好点。

小题4:根据From then on, things grew easier. With Willis in my lap time seemed to pass much more quickly.可知选D。

小题5:本文中作者正处于孤独悲伤地时候,自从救了这只猫以后,作者快速的忘记悲伤,重新面对生活。所以选D,最符合短文中心。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。