> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I grew up poor – living with six brothers,

时间:2024-03-13 07:03:25 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I grew up poor – living with six brothers,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/433959.html
题目内容:

I grew up poor – living with six brothers, my father and a wonderful mother. We had 36money and few worldly goods, but plenty of love and attention. I was 37and energetic. I understood that no matter how poor a person was, they could 38afford a dream.

My dream was to be a 39.When I was sixteen, I could crush a baseball, throw a ninety-mile-per-hour fastball. I was also 40: my high-school coach was Ollie Jarvis, who 41me the difference between having a dream and showing strong belief. One particular 42with him changed my life forever.

It was a summer and a friend recommended me for a summer 43. This meant a chance for my first income—cash for a new bike and new clothes, and the 44of savings for a house for my mother. The opportunity was attracting, and I wanted to 45at it.

Then I realized I would have to 46summer baseball to handle the work schedule, and that meant I would have to tell Coach Jarvis I wouldn’t be playing. I was 47about this.

When I told Coach Jarvis, he was as 48as I expected him to be. “You have your whole life to work,” he said. “Your 49days are limited. You can’t afford to waste them.”

I stood before him with my head 50, trying to think of how to explain to him why my dream of buying my mom a house and having money in my pocket was worth 51his disappointment in me.

“How much are you going to make at this job?” he demanded.

“$ 3.25 an hour,” I replied.

“Well, is $ 3.25 an hour the price of a 52?” he asked.

That 53laid bare for me the difference between wanting something right now and having a goal. I devoted myself to 54that summer, and within the year I was offered a $ 20,000 contract. I signed with the Denver Broncos in 1984 for $ 1.7 million, and bought my mother the 55of my dreams.

小题1:

A.some

B.little

C.no

D.much小题2:

A.happy

B.lovely

C.angry

D.noisy小题3:

A.only

B.ever

C.still

D.almost小题4:

A.teacher

B.coach

C.doctor

D.sportsman小题5:

A.lucky

B.satisfied

C.hopeful

D.surprised小题6:

A.taught

B.asked

C.told

D.trained小题7:

A.match

B.story

C.moment

D.incident小题8:

A.job

B.camp

C.holiday

D.course小题9:

A.cause

B.start

C.need

D.amount小题10:

A.stand

B.call

C.look

D.jump小题11:

A.take out

B.cut off

C.put on

D.give up小题12:

A.excited

B.curious

C.anxious

D.disappointed小题13:

A.mad

B.puzzled

C.regretful

D.discouraged小题14:

A.working

B.playing

C.learning

D.shining小题15:

A.shaking

B.hanging

C.holding

D.nodding小题16:

A.feeling

B.suffering

C.facing

D.expressing小题17:

A.dream

B.game

C.chance

D.life小题18:

A.offer

B.price

C.question

D.order小题19:

A.study

B.sports

C.homework

D.business小题20:

A.clothes

B.bike

C.house

D.goods

最佳答案:

小题1:B

小题1:A

小题1:C

小题1:D

小题1:A

小题1:A

小题1:D

小题1:A

小题1:B

小题1:D

小题1:D

小题1:C

小题1:A

小题1:B

小题1:B

小题1:C

小题1:A

小题1:C

小题1:B

小题1:C

答案解析:

小题1:考查代词:根据第一句I grew up poor可知,他们家里很穷,所有是有很少的钱,C,一点钱也没有,不符合现实。选B

小题2:考查形容词:根据but plenty of love and attention可知,作者家里虽然很穷,但是充满了爱和父母对他们的关注,所以作者应当是很快乐的!Lovely可爱 angry 生气的 noisy 喧闹的,选A

小题3:考查副词:Still 仍然。Only只有 ever永远,曾经 almost几乎,因为作者感觉虽然很穷,但是有了父母对他们的爱,他感到很开心,所以他理解无论一个人多么穷,他仍然可以有梦想。选C

小题4:考查名词:根据I could crush a baseball, throw a ninety – mile – per – hour fastball可知,作者很喜欢棒球,所以他本来要成为运动员 。选D

小题5:考查形容词:根据下文可知一个教练对我产生了深远的影响,所以他很幸运(有这样的教练)选A

小题6:考查动词:因为那个人是教练,所以是教会了他有梦想和有强烈信念之间的区别。选A

小题7:考查名词:根据下文可知是一次想放弃体育去打工赚钱的事件(incident)改变了他的一生。选D

小题8:考查名词:根据This meant a chance for my first income – cash for a new bike and new clothes可知,这是一份工作,可以给他钱买新单车和新衣服,也可以开始存钱给妈妈买房子。选A

小题9:考查动词:A. cause导致B. start开始C. need需要D. amount等于,开始存钱给妈妈买房子选B

小题10:考查词组。Jump at sth 意为欣然接受。选D

小题11:考查词组辨析。take out拿出 cut off切断 put on穿上,上演 give up放弃根据句意可知,我要想工作,必须放弃棒球。根据I would have to tell Coach Jarvis I wouldn’t be playing也可以看出选D

小题12:考查形容词:因为他必须放弃棒球才能去工作,所以他对此感到很担心,很焦虑。选C

小题13:考查形容词:根据教练所说的话可知,他对作者的决定很生气(mad),因为他认为工作的时间以后多的是,而打棒球的时间是有限的,不能浪费了这段时间。选A

小题14:考查动词:A. working 工作B. playing玩C. learning学习D. shining闪耀,playing time是打球的时间,选B

小题15:考查动词,Shake摇 hang悬挂,垂下 hold 持有 nod点头,因为作者知道他的决定要教练失望了,所以他垂下了头。选D

小题16:考查动词:句意为我在想如何向他解释,我想给妈妈买房子和赚钱的梦想值得让我去面对他对我的失望。选C

小题17:考查上下文串联。根据上文可知,他有一个梦想,此处指的就是为了一个小时3.25美元而放弃自己的梦想这个问题选A

小题18:考查上下文串联。根据Well, is $ 3.25 an hour the price of a 52?可知,这是一个问题。选C

小题19:考查名词,根据后文可知作者在体育方面取得了成功,得到了一个两万美元的合同,还有170万美元的合约,选B

小题20:考查上下文串联,根据上文可知他想给他妈妈买个房子,所以此处指的是他实现了给母亲买房子的梦想。选C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。