> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jean—Francois Millet (October 4,1814----Ja

时间:2024-03-13 04:43:02 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jean—Francois Millet (October 4,1814----Ja」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/431971.html
题目内容:

Jean—Francois Millet (October 4,1814----January 20, 1875) was a French painter and one of the founder of the Barbizon School in rural France. Born of a peasant family, Millet was encouraged by his father to study art in Cherbourg, France. He can be categorized as part of the movement called “naturalism”(自然主义). His understanding of the peasant’ hard life was perfectly expressed in his choice of subject and natural preference for powerful but simple drawing and coloring.

One of the most well—known of Millet’s paintings, The Gleaners(《拾穗者》),first came in a vertical composition(垂直式构图) painted in 1854,and then there came the horizontal version in 1856, which is now preserved in the Musee d’Orsay. It depicts women bending over in the fields to collect the leftover’s from the harvest, and it is a monumental composition devoted to the working class.

Previously, servants were depicted in paintings as obedient to a noble or a king, and picking up what was left of the harvest was regarded as one of the lowest jobs in Millet;s times. However, Millet offered these women as the heroic focus of the picture. Besides, in the painting, light lights up the women’s shoulders as they carry out their work. Behind them, the field that stretches into the distance is bathed in golden light, under a wide , magnificent sky. The forms of the three figures, standing against the lighter field, show balance and harmony.

小题1:According to the passage , we can know that Millet________.

A.was born in rural France

B.belongs to neither naturalism nor realism

C.became famous for his love of the countryside

D.received his high school education in Barbizon小题2:As for the painting The Gleaners, ________.

A.it is originally a horizontal composition

B.it is based on the effort of Musee d’Orsay

C.it presents women in the field as the chief focus

D.it shows how women are stopped from working in the field小题3:In the painting, the viewer can appreciate Millet’s_________..

A.crazy interest in blue color

B.strong focus on the city life

C.absolute respect for the king

D.particular choice of main characters小题4:In which of the following books can we probably find this passage?

A.Kings and Nobles in France

B.A Guide to French Painting

C.French Agricultural History

D.The Founder of Musee d’Orsay

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

小题1:细节题。结合第一段Born of a peasant family可知答案。

小题2:细节题。结合第2段came in a vertical composition(垂直式构图) painted in 1854,and then there came the horizontal version in 1856, which is now preserved in the Musee d’Orsay. It depicts women bending over in the fields to collect the leftovers from the harvest可知答案。

小题3:推断题。结合第3段的servants were depicted in paintings as obedient to a noble or a king, 和41题解析可排除B C项;A项未提及。

小题4:文章出处题。结合文章内容可知,文章主要介绍了法国画家Jean—Francois Millet代表作品和作画的特点,故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。