One warm September night, Mira had come do
时间:2024-03-13 04:41:26 栏目:学习方法
题目内容:
One warm September night, Mira had come down to the beach to enjoy the night air. She closed her eyes and listened to the waves. Suddenly, she could hear another sound, so she opened her eyes and looked down at the sand. It was moving! All of a sudden she could see a tiny head coming out. Then a turtle(龟) appeared! One by one they struggled out of their underground nests. Mira looked in surprise at the baby turtles.
Mira knew the turtles should head towards the waves and swim away, so she was puzzled when they began to pull themselves towards the dunes(沙丘). Suddenly, she remembered something her grandmother had told her.
“Sea turtles bury their eggs on the beach every year in April and in September. Those baby turtles hatch(孵出) and head back down to the sea. But some of them never make it. Sometimes they die going across the dunes, trying to find those bright lights on the houses. Every day there are more houses being built on the dunes. That means more and more lights to confuse the sea turtles.”
Mira looked out across the dunes at her house. Mira saw her mother and father, sitting on the porch(门廊). She could see them because her house had two bright lights that lit up the porch.
Mira began to run to her house and shouted, “The turtles are hatching! We have to help the turtles!” With these words, Mira ran into the house and turned off the bright porch lights.
In a rush she was off running down the dunes with her whole family following her. They reached the beach just in time to see the tiny turtles slipping silently into the waves. Mira watched as the last turtle entered the water. As the turtle swam away, it looked back at Mira. In the moonlight, Mira thought she saw it smile.
小题1:Where did the story happen?
A.On a beach at night
B.In a house near the dunes.
C.On a front porch in the evening.
D.In the shallow water of the ocean.小题2:How did Mira feel when she saw the baby turtles appear?
A.Proud.
B.Sad.
C.Confused.
D.Surprised.小题3:How did Mira know the lights confused the turtles?
A.She read it in a book.
B.Her grandmother told her.
C.She learned about the turtles at school.
D.Her parents taught her about the turtles.小题4:Why did Mira run to her house?
A.To get a flashlight
B.To turn off the porch light.
C.To communicate with her parents.
D.To ask her grandmother about the lights.小题5:This story is mainly about a girl ________.
A.enjoying the ocean
B.turning lights off at night
C.saving the baby turtles
D.learning from her grandparents
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:B
小题4:B
小题5:C
答案解析:
小题1:细节题。根据第一段第一句One warm September night, Mira had come down to the beach to enjoy the night air
小题2:细节题。根据第一段最后一句Mira looked in surprise at the baby turtles.
小题3:细节题。根据第二段最后一句Suddenly, she remembered something her grandmother had told her.
小题4:细节题。根据全文倒数第二段。
小题5:主旨大义题。通读全文可知是关于女孩救小海龟的事情。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅