Obama Still Smokes in SecretUS President B
时间:2024-03-13 04:33:54 栏目:学习方法
题目内容:
Obama Still Smokes in Secret
US President Barack Obama has just made life more difficult for cigarette makers. He has just signed a law that will set tough new rules for the tobacco industry. The new law gives the US Food and Drug Administration the power to strictly limit the making and marketing of tobacco products.
At a White House signing ceremony Monday, Obama said that he was among the nearly 90% of smokers who took up the habit before their 18 th birthday.
Obama, who has publicly struggled to give up smoking, said he still hadn’t completely kicked the habit. Every now and then he still smokes in secret.
“As a former smoker I struggle with it all the time. Do I still smoke sometimes? Yes. Am I a daily smoker, a constant smoker? No.” Obama said at a news conference.
“I don' t do it in front of my lads.I don ?t do it in front of my family.I would say that I am 95% cured, but there are times when I mess up, " he said.
"once you go down this path, it' s something you continually struggle with, which is exactly why the law is so important.The new law is not about me, it' s about the next generation of kids coming up.What we don ' t want is kids going down that path," he said.
Nearly 20% of Americans smoke and tobacco use kills about 440,000 people a year in the United States due to cancer, heart disease, and other serious diseases.
小题1:The new law makes life difficult for.
A.Obama
B.tobacco industry
C.White House
D.US Food and Drug Administration小题2:What do we know about Obama?
A.He no longer smokes.
B.He still smokes as usual.
C.He began to smoke at eighteen.
D.He is trying hard to give up smoking.小题3:According to the passage, Obama is most concerned about .
A.children
B.officials
C.his family
D.Businessmen
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:A
答案解析:
本篇讲述的是奥巴马推行的禁烟的政策的目的和影响。
小题1:细节理解题 根据第一段中“US President Barack Obama has just made life more difficult for cigarette makers.”可直接得知烟草业受到了影响。
小题2:细节理解题 根据第三段“Obama, who has publicly struggled to give up smoking, said he still hadn’t completely kicked the habit.”可知他正在试着戒烟。
小题3:推理判断题 根据倒数第三段“The new law is not about me, it' s about the next generation of kids coming up.What we don ' t want is kids going down that path,”可知,他最担心的是下一代---孩子们。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅