Sometimes, something that is considered to
时间:2024-03-13 03:45:19 栏目:学习方法
题目内容:
Sometimes, something that is considered to be negative turns out to be an advantage on the job. Though he is only l8 years old and blind, Suleyman Gokyigit is among the top computer technicians and programmers at InteliData Technologies Corp., a large software company with several offices across the United States.
"After our company united with another one last October, two different computer networks were driving us crazy," recalls Douglas Braun, the InteliData president. "We couldn't even send e-mail to each other.” In three weeks Mr Gokyigit created the software needed to connect the two networks. "None of the company's 350 other employees could have done the job in three months," says Mr. Braun. " Suleyman can 'see' into the heart of the computer.”
Mr. Gokyigfi's gift, as Mr. Braun calls it, is an unusual ability to form an idea of the inside of a machine. "The computer permits me to reach out into the world and do almost anything I want to do," says Mr. Gokyigit
The young programmer is at home with hardware as well, thanks partly to a highly developed sense of touch. Mitzi Nowakowski, an office manager at InteliData, remembers how he easily disconnected and reconnected their computer systems during a move last year. "Through feel, Suleyman can find the position of connectors, pins and wires much faster than most other people with sight," he says.
Much of the student programmer's speed comes from his ability not to be interrupted while at the computer. When typing, he listens carefully to the synthesizer (合成器). His long, thin fingers fly over the keyboard. "Nothing seems to shake his attention," says Mrs. Nowakowski, his boss.
Mr. Gokyigit is the only company employee who is available 24 hours a day. "We consider him our top problem solver." says Mr. Braun.
小题1:According to Mr. Braun, Suleyman ________________.
A.can work wonders on computer
B.is the best technician in the world
C.has done a hard job in three months
D.has united InteliData Technologies Corp. with another computer company小题2:The underlined part "is at home with hardware" ( paragraph 4 ) means _________.
A.is good at dealing with computer hardware
B.is fond of computer hardware
C.works with computer hardware at home
D.feels comfortable when working with computer hardware小题3:Suleyman was quick while at the computer mostly because of ______.
A.his blindness
B.his attention on the synthesizer
C.his long, thin fingers
D.his ability not to be interrupted小题4:What does the text mainly tell us?
A.Computer technicians are more likely to be gifted.
B.One's disadvantages may prove to be advantages.
C.The disabled can also play an important role in society.
D.Top computer scientists have unusual abilities to form ideas of computers.
最佳答案:
小题1:A
小题2:A
小题3:D
小题4:B
答案解析:
通过一个故事告诉我们被认为是缺点的事物结果在工作上会被证明是优势。
小题1:推理题。根据第二段3,4行In three weeks Mr Gokyigit created the software needed to connect the two networks. "None of the company's 350 other employees could have done the job in three months,"可知他电脑水平非常高,是一个在电脑上可以创造奇迹的人。
小题2:猜测词义题。由第四段内容可知他对电脑硬件非常在行。
小题3:细节题。根据倒数第二段第1行Much of the student programmer's speed comes from his ability not to be interrupted while at the computer.
小题4:主旨大意题。根据文章主题段第一段主题句可知Sometimes, something that is considered to be negative turns out to be an advantage on the job.
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅