> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Oprah Winfrey, the American media queen, i

时间:2024-03-13 03:20:03 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Oprah Winfrey, the American media queen, i」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/430774.html
题目内容:

Oprah Winfrey, the American media queen, is undoubtedly one of the most successful women in the world. She’s the host and owner of The Oprah Winfrey Show, which continuingly wins high ratings, and the founder of Harpo Productions, which produces her television shows and movies.

Certainly Winfrey feels right these days. Early on, however, Winfrey seemed more like a candidate for welfare rolls than film roles. She stayed with her grandmother after birth and moved to Wisconsin to live with her mother at 6, and hence began the most difficult period in her life. They lived in the low-income community and her mother showed her less attention. Her classmates came from families with more money and she couldn’t participate with them in a lot of activities.

The young girl had held too much anger and pain inside and she rebelled. She repeatedly ran away from home and got into various troubles. During that time, she turned heavy smoker, became addicted to alcohol and drug and was sent to a juvenile detention home(青少年拘留所) at the age of 13.

Fed up, Oprah’s mother sent her to Tennessee to live with her father. To a large extent, this man saved Oprah’s life and helped pave the way for her success. She received a full scholarship to Tennessee State University where she majored in Speech and Performing Arts. After graduation, she landed a job as a news reader at a television station, where she did not do well at first. But she did not give up; instead, she worked harder. She put in long hours and prepared carefully before going on camera.

Her hard work paid off: she moved up swiftly to news reader and reporter in Baltimore and was offered her own talk show in 1977. From then on, her career began to take off.

Some people are handed money at birth and are nurtured into success; other people create their own success, and Oprah Winfrey definitely belongs to the latter. “There is no such thing as failure in my life,” she concluded, “Life is a marathon. I think the ones who survive in life do it by hammering at it one day at a time.” Well, by doing so, she won the game.

小题1:By mentioning “Winfrey seemed more like a candidate for welfare rolls than film roles” in Paragraph 2, the author indicates that ______.

A.she was interested in acting and applied for roles in many films, but failed.

B.she was more interested in working for charities than in films.

C.she lived a poor life and had to depend on the government for food.

D.the film companies wouldn’t offer her roles because she was too poor.小题2:Which of the following is NOT the cause of her bad behaviors as a teenager?

A.Her mother had no time to take good care of her.

B.Her classmates’ families were very rich.

C.She couldn’t take part in activities with her classmates.

D.She had too much anger and pain inside.小题3:Oprah Winfrey succeeded at last chiefly due to _______.

A.her hard childhood living with her grandmother.

B.her hard work and the spirit of not giving up.

C.her good performance in the juvenile detention home.

D.her major in Speech and Performing Arts in college.小题4:Which of the following can best serve as the title of this passage?

A.Oprah Winfrey, from a problem girl to the American media queen.

B.Oprah Winfrey, from a news reader to a marathon winner.

C.Even famous people have a disgraceful past.

D.All that glitters is not gold.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:B

小题4:A

答案解析:

文章介绍了一个问题女孩走向成功人士的道路,告诉我们成功不在于出身,而在于个人努力。

小题1:推断题。根据Certainly Winfrey feels right these days. Early on, however。可知她现在生活的很好,但是说明她以前生活的并不如意。C符合语境。

小题2:推理题。B不是她恶劣行为的直接原因,她行为不端得直接原因是ACD在第2,3段都提及了。

小题3:细节题。根据第四段第四行But she did not give up; instead, she worked harder。

小题4:主旨大意题。文章介绍了一个问题女孩走向成功人士的道路,故A符合。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。