My husband and I sat outside. A small chil
时间:2024-03-13 02:14:33 栏目:学习方法
题目内容:
My husband and I sat outside. A small child about three came up the street, accompanied by her mother. As she saw another girl a few feet away, she gave her admiring comment, “Mommy, I like her dress.” Her mom 21, “Well, why don’t you go and tell her?”
The little girl walked 22toward the girl wearing the pretty dress. The other one,
23the same age, was standing with her 24turned, alongside her parents. They had not heard the compliment (赞美). Receiving no answer, this little one 25. My husband said to the other girl, “ 26wants to tell you something.” As she turned around, connection was made. once again, the little one 27“I like your dress,” and upon hearing those words, the other one gave her a big smile and excitedly 28“Look, it’s a spinning (旋转) dress!”, at which moment she began to spin in 29. Both of them smiled widely.
Now, the one stopped spinning and said, “It’s my favorite dress and I have (a) 30that match!” She 31running toward a stroller (婴儿车) parked nearby.
The mom and the daughter started to 32down the street, 33the encounter (邂逅) had ended. Moments later, the “spinning dress girl” reappeared, shoes in hand, 34her new friend who had seemingly disappeared. Now, an elderly couple, seated on a bench, had obviously been 35of all this. The man 36the child, saying, “There’s someone coming behind you.” Then we saw one showed and the other 37the beautiful shoes.
If you can make a 38better, do it. I have no idea how many others that evening might have 39this act, hoping to help good things to happen. But such brief moments, 40together, make up what might very well be the important times in our lives.
小题1:
A.replied
B.scolded
C.laughed
D.required小题2:
A.secretly
B.shyly
C.heavily
D.suddenly小题3:
A.usually
B.hopefully
C.likely
D.luckily小题4:
A.back
B.head
C.nose
D.hand小题5:
A.shouted
B.left
C.cried
D.hesitated小题6:
A.Anyone
B.Someone
C.Everyone
D.No one小题7:
A.suggested
B.apologized
C.explained
D.announced小题8:
A.turned
B.shared
C.jumped
D.agreed小题9:
A.circles
B.lines
C.directions
D.rows小题10:
A.shoes
B.socks
C.shirt
D.hat小题11:
A.took off
B.turned down
C.put on
D.made up小题12:
A.lead
B.look
C.head
D.get小题13:
A.remembering
B.hoping
C.saying
D.thinking小题14:
A.coming across
B.looking for
C.shouting at
D.calling on小题15:
A.watchful
B.careful
C.proud
D.fond小题16:
A.calmed
B.comforted
C.stopped
D.seated小题17:
A.wore
B.admired
C.compared
D.bought小题18:
A.moment
B.life
C.girl
D.dress小题19:
A.learned
B.performed
C.praised
D.observed小题20:
A.seized
B.spent
C.threaded
D.lost
最佳答案:
小题1:A
小题2:B
小题3:C
小题4:A
小题5:D
小题6:B
小题7:D
小题8:B
小题9:A
小题10:A
小题11:A
小题12:C
小题13:D
小题14:B
小题15:A
小题16:C
小题17:B
小题18:A
小题19:D
小题20:C
答案解析:
在生活中,如果我们发现一些能让我们的生活变得更美好的东西时,我们就要努力去做。因为这些时刻组合在一起,可以让我们的生活变得更美好。
小题1:动词辨析。A回答;B责骂;C嘲笑;D要求。根据上文可知小女孩和妈妈说话,可知妈妈回答她。
小题2:副词辨析。根据下文可知她有点害羞。
小题3:上下文串联。根据上下文可知那个小女孩可能和她差不多的年龄。
小题4:上下文串联。根据26空后的As she turned around,可知她是背对着的。看到这样,那个三岁的小孩有点犹豫。
小题5: 动词辨析。解析同上。
小题6:代词辨析。A任何人;B某个人;C每个人;D没有人;根据句意可知:我丈夫对穿着漂亮衣服的小女孩说有个人想要告诉你事情。
小题7:动词辨析。A建议;B道歉;C解释;D说,宣布;根据句意可知D正确。
小题8:动词辨析。根据上下文可知那个小女孩非常高兴与她分享快乐。
小题9:上下文串联。上文说这是一个可以旋转的衣服,那么接下来就应该是转圈来表示这个一份可以旋转了。
小题10:上下文串联。根据下文可知还有鞋子与衣服相配。
小题11:短语辨析。A匆匆离开;B拒绝,调低;C穿上;D化妆,编造,弥补。组成;根据句意可知那个小女孩匆匆离开去拿鞋子。
小题12:动词辨析。Head朝…过去;根据句意可知他们朝街上走了过去,认为这次邂逅已经结束。
小题13:动词辨析。解析同上。
小题14:短语辨析。根据下文可知她再寻找她的新朋友。
小题15:形容词辨析。A注意的;B小心的;C骄傲的;D喜欢的;根据句意可知那对老年夫妻也注意到这一切。所以他们把那个孩子拦了下来。
小题16:动词辨析。解析同上。
小题17:动词辨析。根据上下文可知那个孩子听下来以后,一个人在表演,另外一个人在欣赏。
小题18:名词辨析。A时刻;B生活;C女孩;D衣服;根据句意可知如果我们能让某个时刻更美好,我们就要这样做。
小题19:动词辨析。A学会;B表演;C表扬;D观察。根据句意:我们不知道有多少人注意到这一幕。可知D正确
小题20:动词辨析。A抓住;B花费;C把…串起来;D失去;根据句意可知:这样的时刻串在一起,组成了我们生活中最重要的那些时光。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅