> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In 1901, H. G. Wells, an English writer, w

时间:2024-03-13 02:06:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In 1901, H. G. Wells, an English writer, w」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/429726.html
题目内容:

In 1901, H. G. Wells, an English writer, wrote a book describing a trip to the moon. When the explorers landed on the moon, they discovered that the moon was full of underground cities.

They showed their surprise to the “moon people” they met. In turn, the “moon people” showed their surprise. “Why,” they asked, “are you traveling to outer space when you don’t even use your inner space?”

H. G. Wells could only imagine travel to the moon. In 1969, human beings did land on the moon. People today know that there are no underground cities on the moon. However, the question that the “moon people” asked is still an interesting one. A growing number of scientists are seriously thinking about it.

Underground systems are already in place. Many cities have underground car parks. In some cities, such as Tokyo, Seoul and Montreal, there are large underground shopping areas. The “Channel”, a tunnel connecting England and France, is now completed.

But what about underground cities? Japan’s Taisei Corporation is designing a network of underground systems, called “Alice Cities”. The designers imagine using surface space for public parks and using underground space for flats, offices, shopping, and so on. A solar dome would cover the whole city.

Supporters(支持者) of underground development say that building down rather than building up is a good way to use the earth’s space. The space, they say, can be used for farms, parks, gardens and wilderness. H. G. Well’s “moon people” would agree. Would you?

小题1:The explorers in H. G. Well’s story were surprised to find that the “moon people” ______.

A.knew so much about the earth

B.understood their language

C.lived in so many underground cities

D.were ahead of them in space technology小题2:What does the underlined word (paragraph 3) “it” refer to?

A.Discovering the moon’s inner space.

B.Using the earth’s inner space.

C.Meeting the “moon people” again.

D.Traveling to outer space.小题3:What kind of underground system are already here with us?

A.Offices, shopping areas, power stations.

B.Tunnels, car parks, shopping areas.

C.Gardens, car parks, power stations.

D.Tunnels, gardens, offices.小题4:What would be the best title for the text?

A.Alice Cities—cities of the future.

B.Space travel with H. G. Wells.

C.Enjoy living underground.

D.Building down, not up.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:B

小题4:D

答案解析:

文章讲述的是通过月球的地下城市,联系到了地球发展的方向,即向地下发展,充分利用地下的空间。

小题1:实施细节题,根据第一段 they discovered that the moon was full of underground cities可知,当时人们住在地下的城市里。

小题2:根据该句意思可知it指的是上一句的the question,即上面的are you traveling to outer space when you don’t even use your inner space?

小题3:实施细节题,根据第四段可知。

小题4:根据最后一段可知,文章只要讲的是要往地下方向发展。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。