Australia has passed regulations that will
时间:2024-03-13 00:25:41 栏目:学习方法
题目内容:
Australia has passed regulations that will enable more international students to further their education in the country.
The new measures were released by the Australian Department of Tertiary Education, Skills, Jobs and Workplace Relations in September and will take effect in mid-2012.
As a result, the student visa application process for overseas students has been simplified, and the deposit (押金) required to study in Australia has been reduced. Language requirements for overseas students have also been eased.
Also, overseas students receiving a higher education in Australia will be granted a working visa lasting from two to four years after graduation, as long as they meet the basic IELTS requirement.
"This change will definitely make Australia a more attractive destination for Chinese students planning to study overseas," says Wang Lan , a consultant from Education International Cooperation Group (EIC), a Beijing-based company that provides services to students wishing to study overseas.
However, in the past few years, many of Wang's student clients (客户) could not start studies in Australia because they did not meet the language requirements, visa processing took a long time and deposit regulations were tough. The change in policy is good news for the parents of students wishing to study in Australia, Wang says.
A 22-year-old female student surnamed Li, in Beijing, who is planning to do her postgraduate studies in Australia, learned about the policy change several weeks ago.
"According to the previous deposit requirement for my student visa, my family was required to put down 550,000 Yuan ($86,850). Now we only need to prepare 410,000 Yuan. This is a relief for my parents," Li says.
She also says that the two to four years working visa makes her feel much clearer about her study plans.
"I believe several years of working experience abroad will strengthen my competitiveness when I return to China," she says.
Gaining a competitive advantage is the major reason for Chinese students to study abroad, according to the report by EIC.
小题1:What's the main idea of the passage?
A.Language requirement for overseas students have been eased in Australia.
B.Australia is a most attractive place for students in China.
C.Australia widens window of opportunity for international students.
D.More students will work in Australia after their graduation.小题2:Which of the following is NOT the content of the new regulations?
A.The student visa application process for overseas students has been simplified.
B.The deposit required to study in Australia has been reduced.
C.Language requirements for overseas students have been more difficult.
D.After graduation, some overseas students can get a working visa in Australia.小题3:After the new regulations are passed, _______ .
A.more students will come to Australia to work
B.more Chinese students will choose to live in Australia.
C.the opportunities to work in Australia decrease for overseas students
D.more Chinese students will choose to further their education in Australia小题4:How much can Li's parents save according to the new regulations?
A.550,000 yuan
B.140,000 yuan
C.410,000 yuan
D.86,850 yuan小题5:Why do many students want to work in Australia after their graduation?
A.The working experience abroad will strengthen their competitiveness.
B.They can earn more money in Australia.
C.Their working experience can make them stay in Australia forever.
D.They have to do so according to the new regulations.
最佳答案:
小题1:C
小题2:C
小题3:D
小题4:B
小题5:A
答案解析:
小题1:主旨大意题,根据第一段Australia has passed regulations that will enable more international students to further their education in the country可知,文章主要讲述的就是澳大利亚要为国际学生提供更多的机会
小题2:事实细节题,根据第三段Language requirements for overseas students have also been eased可知,C项是错误的
小题3:推理判断题,根据第五段This change will definitely make Australia a more attractive destination for Chinese students planning to study overseas可知,将会有更多的中国学生去澳大利亚留学
小题4:推理判断题,根据According to the previous deposit requirement for my student visa, my family was required to put down 550,000 Yuan ($86,850). Now we only need to prepare 410,000 Yuan.可知,
小题5:事实细节题,根据倒数第二段I believe several years of working experience abroad will strengthen my competitiveness when I return to China可知,
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅