Michael was a farmer in Texas. His parents
时间:2024-03-12 20:20:37 栏目:学习方法
题目内容:
Michael was a farmer in Texas. His parents moved to the USA from Ireland in the 1940’s, and they became very rich. Michael decided to go back to Ireland to meet his old grandfather, who was still living on the same farm.
Michael booked his ticket,flew to Shannon airport,hired a car and drove to the small village where his parents had been born. He asked for directions to the Ohagan farm, and in the end he drove up a bumpy path. He was shocked by what he saw: a small field, and in the middle of it was an old house, which looked as if it was falling down. Animals were wandering in and out of the front door, and on the porch an old man was smoking a pipe.
“Are you Mr Ohagan?” asked Michael.
“Yes,”replied the old man.
“I'm your grandson,Michael,” said Michael.
“A—ha,” replied the old man.
“Is this your farm?” asked Michael.“Yes,all the way to the wall over there,” said the old man.
Michael was astonished. “Grandfather,” he said,“I have a farm in Texas.I can get into my car and drive all day and I still haven’t reached the end of the farm.”
“Yes,” said his grandfather. “I used to have a car like that.”
小题1:Michael’s parents _______.
A.still lived in Ireland alone
B.owned a small farm in Texas
C.returned to their birthplace
D.were Irish immigrants(移民)in America小题2:Which of the following shocked Michael?
A.The farm was small
B.The old house looked like his own.
C.Living conditions were poor in the fields.
D.Animals were free in the fields.小题3:The old man _______.
A.owned a small farm,which extended only to the wall not far away
B.had so large a farm that he couldn’t cover it in a day
C.hadn’t his modern car any longer
D.used to have as good a car as his grandson’s小题4:Which of the following is TRUE?
A.Michael owned a large farm in Ireland.
B.Michael’s car was in such poor condition that it couldn’t reach the end of the farm within a day.
C.Michael’s farm was too large for a car to reach its end in a day.
D.Michael didn’t know what to say to his grandfather小题5:From “I used to have a car like that”, we can see that________.
A.the old man really had a car like that
B.the old mall knew his son’s farm in the US was quite large
C.the old mall misunderstood what Michael said
D.the old man wanted to buy a car like that
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:A
小题4:C
小题5:C
答案解析:
文章介绍Michael的父母是爱尔兰来美国的移民。有一天Michael回到爱尔兰看望祖父,和祖父之间有一段有趣的对话。
小题1:细节题:从第一段的句子:His parents moved to the USA from Ireland in the 1940’s, and they became very rich.可知 Michael的父母是爱尔兰来美国的移民。选D
小题2:细节题:从第二段的句子:He was shocked by what he saw: a small field, and in the middle of it was an old house, which looked as if it was falling down.可知Michael看见田里面状况很差。选C
小题3:细节题:从倒数第三段的句子:“Yes,all the way to the wall over there,” said the old man.可知老人的田就到墙那么远。选A
小题4:细节题:从倒数第二段的句子:Michael was astonished. “Grandfather,” he said,“I have a farm in Texas.I can get into my car and drive all day and I still haven’t reached the end of the farm.”可知Michael的农场太大一辆车一天都不能开到头。选C
小题5:推理题:Michael 说自己有个农场太大一辆车一天都不能开到头。老人误解了他的意思,因为他的车太差了。选C
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅