I was parked in front of the mall wiping o
时间:2024-03-12 19:11:25 栏目:学习方法
题目内容:
I was parked in front of the mall wiping off my car.I had just come from the car wash and was waiting for my wife to get out of work.
Coming my way from across the parking lot was what society would consider a bum.From the looks of him, he had no car, no home, no clean clothes, and no money.There are times when you feel generous but there are other times that you just don't want to be bothered.This was one of those “don't want to be bothered times”.
“ I hope he doesn't ask me for any money,” I thought.
He didn't.He came and sat on the edge of the pavement in front of the bus stop but he didn't
look like he could have enough money to even ride the bus.After a few minutes he spoke.
“That's a very pretty car,” he said.
He was in rags but he had an air of dignity around him.His badly-grown blond beard kept more than his face warm.
I said, “thanks,” and continued wiping off my car.He sat there quietly as I worked.The expected plea(乞求) for money never came.As the silence between us widened, something inside said, “ask him if he needs any help.” I was sure that he would say “yes” but I held true to the inner voice.
“Do you need any help?” I asked.
He answered in three simple words that I shall never forget.We often look for wisdom in great men and women.We expect it from those of higher learning and achievements.I expected nothing but an outstretched dirty hand.He spoke the three words that shook me.
“Don't we all?” he said.
小题1:Why did the writer parked his car before the mall?
A.Because he wanted to pick up his wife.
B.Because he wanted to show off his car.
C.Because he wanted to wipe off his car.
D.Because he wanted to do some shopping.小题2:Which has the closest meaning to the underlined word "bum" in Paragraph 2?
A.dustman
B.driver
C.beggar
D.robber小题3:Which is the best title for this text?
A.A good husband
B.Didn't he need help?
C.Don't we all?
D.One should be generous
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:C
答案解析:
我去接妻子下班,在等她的时候遇见一名流浪汉。我犹豫要不要伸出援手,但他的一句话打动了我。我们每个人都需要帮助,无论富有或贫穷。
小题1:细节理解题。由“I had just come from the car wash and was waiting for my wife to get out of work.”可知我要去接妻子下班。故选A。
小题2:词义猜测题。dustman清洁工;driver司机;beggar乞丐;robber劫匪。从下文作者的描述来看,这个人贫穷可怜,需要帮助,应该是乞丐。故选C。
小题3:主旨大意题。文章通过我遇见了一个流浪汉,在犹豫要不要施舍时与他的对话让我明白了每个人都需要帮助。而文中流浪汉的那句话震撼了我并让我终身难忘。故选C。
考点:故事类文章阅读。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅