> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Like lots of small-business owners, Lola G

时间:2024-03-12 18:25:15 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Like lots of small-business owners, Lola G」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/424351.html
题目内容:

Like lots of small-business owners, Lola Gonzalez had to decide to cut down her company’s nine-person staff (员工) when the economic recovery began to fail last spring. Unlike other companies, she picked an unlikely employee to lay off (解雇): herself.

Her business began to have problems in 2008 after going through her books (账簿)

One day, her husband, Marcos, told her she had to reduce her payroll(薪金总额)by one person. Gonzalez said at a meeting, “I want you all to know that I have to lay somebody off and it’s been a very difficult decision. And that person is me.” Employees first froze in amazement and then burst into laughter until they realized she was serious. Gonzalez ’s employees said they were grateful for her kindness.

Her reason was simple. Although she ran the business and her employees did the legwork (跑腿), she thought she could find work more easily than her staff. Sure enough, she soon got a job as a social worker for a non-profit organization called Devereux Kids. She enjoys her social-worker job now, but the salary (薪水) cut has required some lifestyle changes. She and Marcos no longer eat out daily; they no longer pay for their son’s car and mobile phone, and they changed their car to a smaller one to save $300 a month.

Her business has picked up a bit recently and Marcos has begun to work part-time at Gonzalez’s company. Gonzalez says she has no plan to return to work at her company until the economic situation becomes better, perhaps in a year. Her employees, however, will get Christmas bonuses (奖金) this year.

小题1:How many workers are there in Gonzalez’s company at present?

A.8.

B.9.

C.10.

D.11.小题2:How did her employees feel at first when they heard Gonzalez’s decision?

A.Happy.

B.Grateful.

C.Surprised.

D.Unbelievable.小题3:After leaving her company, _____________.

A.Gonzalez sold her car and went to work by bus

B.Gonzalez always had meals in a restaurant

C.Gonzalez’s son helped her a lot

D.Gonzalez changed her lifestyle a lot小题4:From the text, we can learn that ___________.

A.Gonzalez will not return to her company in future

B.Gonzalez’s business has improved a little lately

C.Gonzalez got her social-worker job with great difficulty

D.Marcos lost his job and had to work at Gonzalez’s company

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章介绍因为经济危机Gonzalez的公司需要解雇一个人,Lola Gonzalez的决定是自己离开公司,离开公司后,她的生活方式改变了,她的公司生意也有所好转。

小题1:细节题:从第一段的句子:Like lots of small-business owners, Lola Gonzalez had to decide to cut down her company’s nine-person staff (员工) when the economic recovery began to fail last spring. 可知Lola Gonzalez 现在有9个工人,选B

小题2:细节题:从第三段的句子:Employees first froze in amazement and then burst into laughter until they realized she was serious. 可知职员听到这个决定很惊讶。选C

小题3:细节题:从倒数第二段的句子:She enjoys her social-worker job now, but the salary (薪水) cut has required some lifestyle changes. She and Marcos no longer eat out daily; they no longer pay for their son’s car and mobile phone, and they changed their car to a smaller one to save $300 a month. 可知离开公司后,她的生活方式改变了,选D

小题4:细节题:从最后一段的句子;Her business has picked up a bit recently and Marcos has begun to work part-time at Gonzalez’s company. 可知最近她的公司生意有所好转。选B

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。