> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My grandfather Jack is 96 years old, and h

时间:2024-03-12 16:50:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My grandfather Jack is 96 years old, and h」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/423044.html
题目内容:

My grandfather Jack is 96 years old, and he has had an interesting life. He has traveled a lot in his life in the Far East. He visited the Taj Mahal(泰姬陵) in India and the Pyramids in Egypt. He hunted lions in Africa, and rode a camel in the Sahara Desert(撒哈拉沙漠). He says the most beautiful place he has traveled to is Kathmandu in Nepal(尼泊尔).

Jack has married twice. His first wife died when she was 32. He met his second wife Maria while he was cycling round France. They have been married for 50 years, and they have lived happily in a small village since they got married.

Jack says that he has never been ill in his life. The secret of good health, according to my grandfather, is exercise. He goes swimming every morning. He has done this since he was a boy. He also has a glass of wine every night! Perhaps that is his secret!

小题1:What kind of life has Jack lived?

A.A short life.

B.An interesting life

C.A lonely life.

D.A poor life.小题2:Which of the following does Jack think is the most beautiful place?

A.Kathmandu.

B.The Pyramids

C.The Sahara Desert.

D.Taj Mahal.小题3:How many times has Jack married?

A.Once.

B.Twice.

C.Three times.

D.Four times.小题4:Where did Jack meet Maria?

A.In India.

B.In Nepal.

C.In France.

D.In Egypt.小题5:What does Jack do every night?

A.He has a glass of wine.

B.He goes swimming

C.He hunts lions.

D.He rides a camel

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:B

小题4:C

小题5:A

答案解析:

本文叙述了作者96岁的爷爷杰克的有趣生活。他一生去过很多地方,结过两次婚。由于坚持锻炼,他从未生过病。

小题1:细节理解题。根据文章第一句“My grandfather Jack is 96 years old, and he has had an interesting life.”可知Jack过着有趣的生活,故答案选B。

小题2:细节理解题。根据第一段最后一句“He says the most beautiful place he has traveled to is Kathmandu in Nepal(尼泊尔).”可知Jack认为最美丽的地方是尼泊尔首都加德满都。故选A。

小题3:细节理解题。根据“Jack has married twice.”可知他接过两次婚。故选B。

小题4:细节理解题。根据“He met his second wife Maria while he was cycling round France.”可知他是在法国遇见的Maria,故选C。

小题5:细节理解题。根据“He also has a glass of wine every night!” 可知他每晚和一杯酒,故选A。

考点:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。