> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Recently I fully understood that a little

时间:2024-03-12 15:19:12 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Recently I fully understood that a little」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/421741.html
题目内容:

Recently I fully understood that a little favor could really make a big difference. My daughter and I were, accidentally, in time to catch a falling heart just before it hit the ground.

It all started when Charlene, one of my co-volunteers at the library, asked if I could do her duty on Tuesday since her doctor appointment had been unexpectedly changed. I agreed, which meant I was home on Friday instead of volunteering as previously planned.

My daughter, Mary, managers a book store in town. Mid-morning, she called to ask me for help. Would I buy a fifty dollar gift card, birthday card, and cake for one of Mary’s assistant managers, Cindy?

Mary explained she had to call Cindy in to take the place of another assistant manager who was sick, but felt terrible about it when she discovered it was Cindy’s birthday. Cindy insisted that it was just fine. But that was not what Mary thought, so she gathered enough money from other employees to throw a surprise party for Cindy. Since neither Mary, nor any of the other employees, could leave to pick up the goodies, they were turning to me for help. Days later, Mary told me the wonderful rest of the story, “Cindy cried and cried when we surprised her. After the party, Cindy told us that her boyfriend had chosen that morning to break up with her. To top that off, she only had 26 cents left in her bank account.”

We were surprised at the series of unexpected events that took place in order to circle Cindy with love and catch her falling heart just before it hit the ground.

小题1:WhydidCharleneaskafavorofthewriter?

A.ShehadtoseethedoctoronFriday.

B.Shewantedtocelebrateherdaughter’sbirthday.

C.ShehadanunexpectedappointmentonTuesday.

D.Sheneededtoprepareforherdaughter’sbirthday.小题2:WhatcanwelearnaboutMary?

A.Shewasalearned careerwoman.

B.Shehaduneasyrelationshipswithherassistants.

C.SheknewCindy’slovestorybeforethesurpriseparty.

D.Sheplayedthemostimportantroleinthiscircleoflove.小题3:Which of the following couldn’t be the reason why Cindy cried?

A.She had to work on her birthday.

B.She had little money in her bank account.

C.She was greatly moved by Mary’s care and kindness.

D.She and her boyfriend parted that very morning.小题4:The underlined word “goodies” refers to_________.

A.Gifts for Cindy

B.Good stories

C.Close friends

D.Goods on sale

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:A

小题4:A

答案解析:

本文是一篇记叙文。文章讲述了作者、Mary,Charlene,Cindy之间互相帮助的故事。

小题1:C考查细节理解。根据文章第二段中的It all started when Charlene, one of my co-volunteers at the library, asked if I could do her duty on Tuesday since her doctor appointment had been unexpectedly changed.可知,Charlene因为她预约的牙医临时有变化,所以她让我星期二值班。故选C。

小题2:D考查推理判断。根据文章第四段中的Mary explained she had to call Cindy in to take the place of another assistant manager who was sick, but felt terrible about it when she discovered it was Cindy’s birthday. Cindy insisted that it was just fine. But that was not what Mary thought, so she gathered enough money from other employees to throw a surprise party for Cindy.可知,Mary在这个爱的循环中起着重要作用。故选D。

小题3:A考查细节理解。根据文章倒数第二段中的she only had 26 cents left in her bank account.可知B错误;根据文章倒数第二段中的After the party, Cindy told us that her boyfriend had chosen that morning to break up with her可知D错误;根据文章倒数第二段中的she gathered enough money from other employees to throw a surprise party for Cindy可知C错误。所以A正确。

小题4:A考查猜测词义。根据第五段中的Since neither Mary, nor any of the other employees, could leave to pick up the goodies, they were turning to me for help.可知,猜测pick up意为:买,所以goodies意为东西。Pick up goodies买东西。故选A。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。