Once on a dark winter's day,when the yello
时间:2024-03-12 14:55:35 栏目:学习方法
题目内容:
once on a dark winter's day,when the yellow fog hung so thick and heavy in the streets of London that the lamps were lighted and the shop windows blazed with gas as they did at night,an odd-looking little girl sat in a cab with her father and was driven rather slowly through the main street.
Sara Crewe leaned against her father,who held her in his arms,as she stared out of the window at the passing people with an old-fashioned thoughtfulness in her big eyes. At this moment she was remembering the voyage she had just made from Bombay with her father,Captain Crewe. She was thinking of what a strange thing it was that at one time one was in India in the hot sun,and then in the middle of the ocean,and then driving in a strange vehicle through strange streets.
“Papa,” she said in a low,mysterious little voice which was almost a whisper.
“What is it,darling?”Captain Crewe answered,holding her closer and looking down into her face.
"Is this the place?"Sara whispered.
"Yes,little Sara,it is. We have reached it at last.”
It seemed to her many years since he had begun to prepare her mind for "the place”,as she always called it. Her mother had died when she was born,so she had never known or missed her.Her young,handsome,rich father seemed to be the only relation she had in the world.
During her short life only one thing had troubled her,and that thing was "the place” she was to be taken to some day. The climate of India was very bad for children,and as soon as possible they were sent away from it-generally to England and to school.
"Couldn't you go to that place with me,Papa?"she had asked when she was five years old.
"Couldn't you go to school,too? I would help you with your lessons.”
"But you will not have to stay for a very long time,little Sara,”he had always said. "You will grow so fast that it will seem scarcely a year before you are big enough and clever enough to come back and take care of Papa.”
She had liked to think of that.She liked to talk to him and read his books-that would be what she would like most in the world,and if one must go away to "the place” in England to attain it,she must make up her mind to go.She liked books more than anything else,and was,in fact,always inventing stories of beautiful things and telling them to herself.
Captain Crewe held her very closely in his arms as the cab rolled into the big,dull square in which stood the house which was their destination.
小题1:The story happened_______.
A.on a moonless night
B.on a foggy day
C.on a hot day
D.on a starry night小题2:Sara Crewe came to England to_______
A.visit her relatives
B.see her mother's house
C.receive education
D.buy books for her father小题3:We can learn from the story that Sara Crewe was_______.
A.sceptical
B.curious
C.cheerful
D.imaginative
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:D
答案解析:
【文章大意】本文是一篇故事。文章讲述了Sara Crewe去英国求学的故事背景。
小题1:B 考查细节理解。根据文章第一段中的once on a dark winter's day,when the yellow fog hung so thick and heavy in the streets of London that the lamps were lighted and the shop windows blazed with gas as they did at night可知,这个故事发生在一个有雾的一天。故选B。
小题2:C 考查细节理解。根据文章倒数第五段中的The climate of India was very bad for children,and as soon as possible they were sent away from it-generally to England and to school.可知,她到英国去上学。故选C。
小题3:D考查判断推理。根据文章倒数第二段中的She liked books more than anything else,and was, in fact,always inventing stories of beautiful things and telling them to herself.可知,她具有良好的想象力。故选D。
考点:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅