My friend Michelle is blind, but you’d nev
时间:2024-03-12 12:21:02 栏目:学习方法
题目内容:
My friend Michelle is blind, but you’d never know it. She makes such good use of her other__1 , including her “sixth sense”, that she seldom gives the impression (印象) that she’s 2__ anything. It’s really amazing.
Michelle 3her children pretty much like the rest of us, except that she isn’t too hard on them. Her children really benefit a lot from her 4 __attitude. She knows when to clean the house, and she moves around so fast that 5 often don’t realize she’s blind.
I6 this the first time after my six-year-old daughter, Kayla, went to play there. When Kayla came home, she was very 7about her day. She told me they had baked cookies, played games and done art projects. But she was8 excited about her finger-painting project.
“Mom, guess what?” said Kayla, all smiles. “I learned how to 9 colors today! Blue and red make purple, and yellow and blue make green! And Michelle10 with us”.
To my great11, my child had learnt about color from a blind friend! Then Kayla continued, “Michelle told me my 12showed joy, pride and a sense of accomplishment (成就). She really 13 what I was doing!” Kayla said she had never known how good finger paints felt14Michelle showed her how to paint without looking at her paper.
I realized Kayla didn’t know that Michelle was blind. It had just never come15in conversation. When I told my daughter Michelle was blind, she was 16for a moment. At first, she didn’t believe me. “But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!” Kayla __17. I knew my child was _18 because Michelle had listened to Kayla describe her art work. Michelle had also “heard” Kayla’s 19 in her work.
We were silent for a minute. Then Kayla said slowly, “You know, Mommy, Michelle did ‘see’ my picture. She just used my __20__.” Indeed, she uses a special type of “vision” that all mothers have.
小题1:
A.ways
B.means
C.methods
D.senses小题2:
A.enjoyed
B.found
C.missed
D.held小题3:
A.comes across
B.looks after
C.picks out
D.learns from小题4:
A.relaxed
B.nervous
C.anxious
D.secret小题5:
A.parents
B.family
C.guests
D.friends小题6:
A.realized
B.heard
C.forgot
D.witnessed小题7:
A.sad
B.calm
C.excited
D.puzzled小题8:
A.especially
B.seldom
C.frequently
D.hardly小题9:
A.paint
B.draw
C.create
D.mix小题10:
A.stayed
B.painted
C.talked
D.competed小题11:
A.excitement
B.encouragement
C.delight
D.surprise小题12:
A.attitude
B.color
C.picture
D.paper小题13:
A.touched
B.considered
C.saw
D.understood小题14:
A.after
B.unless
C.until
D.if小题15:
A.up
B.down
C.back
D.on小题16:
A.curious
B.quiet
C.angry
D.worried小题17:
A.whispered
B.insisted
C.introduced
D.informed小题18:
A.right
B.wrong
C.worried
D.uncertain小题19:
A.shortcomings
B.difficulties
C.pride
D.disappointment小题20:
A.paper
B.pens
C.hands
D.eyes
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:B
小题4:A
小题5:C
小题6:A
小题7:C
小题8:A
小题9:D
小题10:B
小题11:D
小题12:C
小题13:D
小题14:C
小题15:A
小题16:B
小题17:B
小题18:A
小题19:C
小题20:D
答案解析:
本文主要讲了我的朋友Michelle虽然是盲人,她是她通过其它感觉更好的认识和感知了世界。
小题1:根据including her “sixth sense”,故选D。
小题2:根据She knows when to clean the house, and she moves around so fast that 5 often don’t realize she’s blind,可知这里想说她很少给出她错过一些事情的印象,missed错过,故选C。
小题3:这里想说Michelle照顾她的孩子们几乎像我们一样,comes across偶然发现 looks after照顾 picks out挑选 learns from向……学习,故选B。
小题4:根据except that she isn’t too hard on them.可知这里想说她的孩子们从她轻松的态度收益很多,relaxed放松的,故选A。
小题5:根据often don’t realize she’s blind,可知这里想说她的客人经常意识不到她是盲人,故选C,guests客人。
小题6:这里想说在我女儿去她家玩之后,我第一次意识到这些,realized意识到,故选A。
小题7:根据But she was especially excited about her finger-painting project. 可知这里想说她那天很兴奋,excited兴奋的,故选C。
小题8:这里想说她尤其是对她的手指画心奋不已,故选A,especially尤其地。
小题9:根据Blue and red make purple, and yellow and blue make green!故选D,mix。
小题10:根据my child had learnt about color from a blind friend!可知这里想说Michelle和我们一起画,故选B,painted画。
小题11:根据my child had learnt about color from a blind friend,故选D,surprise惊奇。
小题12:根据“But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!”故选C。
小题13:这里想说她真的明白我在做什么,understood懂,故选D。
小题14:这里想说直到Michelle向她展示不看纸怎样去画画,until直到……才,故选C。
小题15:这里想说它从来没有在谈话中被提及,come up被提及,故选A。
小题16:这里想说她沉默了片刻,故选B,quiet沉默的。
小题17:根据“But Mommy, Michelle knew exactly what was in my picture!”故选B,insisted坚决认为。
小题18:根据because Michelle had listened to Kayla describe her art work.可知这里想说我知道我的孩子是正确的,故选A。
小题19:根据“Michelle told me my picture showed joy, pride and a sense of accomplishment (成就),故选C,pride骄傲。
小题20:根据Indeed, she uses a special type of “vision” that all mothers have,可知这里想说她用我的眼睛在看,故选D。
点评:答题前一定要略读全文,把握文章要表达的主题,注意前后句与句,段落与段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一遍文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅