> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There lived a king who liked art. One day

时间:2024-03-12 12:20:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There lived a king who liked art. One day」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/419099.html
题目内容:

There lived a king who liked art. One day an artist offered to paint the most

beautiful picture in the world on the wall of his palace.

So the king said, “All right, you may work on one of the walls in the new hall.” Just then, another artist said, “ Please allow me to work on the opposite wall. I shall make exactly what that man will make on the opposite wall. Moreover, I shall do so without looking at his work. I would even request you to have a thick curtain put up between the two walls so the either of us cann’t see the other.”

Everyone in the king’s court, including the king and the first artist was surprised. So the king decided to give the man a chance.

The following day a thick curtain was put into place and both the artists got to work. The first artist brought in a regular supply of paint, oil and water. But the second one would come with a cloth and a bucket of water every day.

A month later the first artist said that his work was completed and invited the king to come.

So the king sent the message to the second artist, saying he was coming to see their works that evening.

After seeing the first artist’s wall, the king was very impressed with the painting and gave him a huge sum of money as a reward. He then asked for the curtain to be opened up.

The same painting was seen on the opposite wall too! It was exactly like the one on the first wall. But this man had not seen what was going on, on the other side of the curtain.

The man said simply, “It’s very easy I just polished the wall every day!”

It was a wall made of white marble. The fellow polished it till it shone like a mirror.

The reflection of the painting across the room showed up in it!

小题1:A thick curtain was put up between the two walls in order to _____________.

A.help them concentrate on their work.

B.keep the first artist’s painting a secret.

C.prevent their painting from being seen.

D.make it hare for them exchange ideas.小题2:Why did the first artist receive a large sum of money from the king?

A.His painting satisfied the king.

B.His painting was the best the king has ever seen.

C.He painted better than the second artist.

D.The king promised to give him a reward.小题3:How was the king feeling when he saw second wall?

A.Surprised and excited.

B.Fascinated and doubtful.

C.Satisfied and curious.

D.The paintings on the wall.小题4:What would be the best title of the text? _____________

A.A king who loved art.

B.Two artists and the king.

C.Whose painting is better?

D.The painting on the wall.

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:C

小题4:D

答案解析:

这是一则小故事。有一位艺术家为国王在墙上画画,另一位艺术家说他不用看第一位艺术家的画,就可以画出一模一样的画,于是国王在两面墙之间拉上厚厚的窗帘。结果第二位艺术家的墙上真的出现了和第一位艺术家一模一样的画。原来第二位艺术家把自己的墙磨成了像镜子一样。

小题1:在两面墙之间挂一个很厚的窗帘是为了使第一位艺术家的画成为一个秘密,故选B。

小题2: 根据After seeing the first artist’s wall, the king was very impressed with the painting and gave him a huge sum of money as a reward.故选A。

小题3:根据The same painting was seen on the opposite wall too! It was exactly like the one on the first wall. But this man had not seen what was going on, on the other side of the curtain.可猜出国王看到第二面墙的时候,又满意又好奇,可知答案为C。

小题4:这篇文章主要讲了墙上的画,可知答案为 D。

点评:先阅读问题,然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。这篇文章非常容易,根据问题找到相关问题的段落或句子,便可选出答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。