A well-dressed man entered a famous jewelr
时间:2024-03-12 08:37:52 栏目:学习方法
题目内容:
A well-dressed man entered a famous jewelry shop. He explained that he wished to buy a pearl for his wife’ s birthday. The price didn’t matter, since business had been very good for him that year. After examining a nice black one that costs $5, 000, he paid for the pearl in cash, shook hands with the jeweler, and left.
A few days later the man returned and said that his wife liked the pearl so much that she wanted another one just like it. It had to be exactly the same size and quality as she wanted a pair of earrings made. "Can you give me any advice on how to get such a pearl?" said the man. The jeweler regretfully replied, "I would say it’s exactly impossible to find one exactly like that pearl."
The rich man insisted that the jeweler advertise in the newspapers, offering $25,000 for the matching pearl. Many people answered the advertisement but nobody had a pearl that was just right.
Just when the jeweler had given up hope, a little old lady came into his store. To his great surprise, she pulled the perfect pearl from her purse." I don’t like to part with it." she said sadly, I got it from my mother, and ,my mother got it from hers. But I really need the money.
The jeweler was quickly to pay her before she changed her mind .Then he called the rich man’s hotel to tell him the good news .The man, however, was nowhere to be found.
小题1:The man said he wanted to buy a pearl for _____.
A.his wife
B.his mother-in-law
C.his own mother
D.no one小题2:Many people answer the advertisement because they wanted______.
A.to see the perfect pearl
B.to buy some beautiful pearl too
C.to get in touch with the rich man
D.to sell their own pearl at a high price小题3:The jeweler couldn’t find the man anywhere because ______.
A.he died suddenly
B.he happened to be out
C.he got $20,000 by cheating and had run away with the money
D.he wouldn’t show up until the jeweler called him a second time
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:C
答案解析:
本文讲述了一个衣着讲究的男人假装给妻子购买珍珠,伙同老妇人骗取珠宝商$20,000然后逃之夭夭的故事。
小题1:从第一段He explained that he wished to buy a pearl for his wife’ s birthday可得知是买给他妻子。
小题2:从 第三段offering $25,000 for the matching pearl可知他们出高价购买与之相配的耳环,所以许多人回应目的是想高价出售他们自己的珍珠。
小题3:根据文章最后一段可知珠宝商上当了,那个男人同老妇人合伙骗了珠宝商。他花了$25,000 买下珍珠,除去原来那个男人支付的$5, 000,共花了 $20,000 ,而那个男人则通过欺骗得到$20,000,然后逃之夭夭。
点评:本文讲述了一个衣着讲究的男人假装给妻子购买珍珠,伙同老妇人骗取珠宝商$20,000然后逃之夭夭的故事。答题前一定要读懂全文,一定要注意体会重要线索。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅