> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Young Jack moved to a new house. When ente

时间:2024-03-12 07:37:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Young Jack moved to a new house. When ente」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/413397.html
题目内容:

Young Jack moved to a new house. When entering his new bedroom, he saw that it was full of toys but it was tidy. That day he played all he liked, but went to bed without tidying up.

The next morning, when Jack got up, he found all the toys had been put back in their proper places. He was sure that no one had entered his bedroom, but the boy didn’t pay much attention to it. The exact same thing happened that day, and the next day. But on the fourth day when he went to get his favourite toy, the toy jumped out of his hands and said, “I don’t want to play with you!”

Jack felt surprised, but the same happened with every toy he touched. Finally, one toy said to him:

“We don’t want to play with you. You always leave us so far away from our proper places. You don’t know how arduous it is for us to climb back up onto the shelves, or jump into the box. We feel most uncomfortable and unhappy. You don’t know how uncomfortable and cold the floor is! We don’t play with you any more if you don’t promise to leave us in our proper places before you go to bed.”

Jack remembered how comfortable he felt in his bed and how bad he felt when he had once slept in a chair. He realized how badly he had treated his friends, the toys. He asked for their forgiveness(原谅), and from that day on he always put his toys nicely in their proper places before he got into bed.

小题1:when Jack moved into his bedroom, .

A.it needed to be cleaned

B.he found lots of toys

C.he brought lots of toys

D.he put away his toys小题2:Why did all the toys refuse to play with Jack?

A.because he always broke them.

B.because he didn’t like them any more.

C.because he only played with his favourite one.

D.because he did’t put them in their proper places.小题3:The underlined word “arduous” in Para.4 probably means .

A.difficult

B.easy

C.regular

D.useful小题4:The purpose of the text is to tell us that .

A.we should have a good sleep

B.we should be fair to every friend

C.we should treat our friends well

D.we should always keep our rooms tidy

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:A

小题4:D

答案解析:

本文通过一片玩具的话来告诉我们保持家里的整洁的重要性。

小题1:B 细节题。根据文章第二句话When entering his new bedroom, he saw that it was full of toys but it was tidy.说明B正确。

小题2:D 细节题。根据第三段第一句We don’t want to play with you. You always leave us so far away from our proper places.说明他没有整理玩具是主要原因,故D正确。

小题3:A 推理题。根据本句You don’t know how arduous it is for us to climb back up onto the shelves, or jump into the box. We feel most uncomfortable and unhappy.说明对于玩具来说要爬回原来的地方很困难,故A正确。

小题4:D 主旨大意题,本文通过玩具的话告诉我们要保持家里的整洁是很重要的,故D正确。

点评:本文通过一片玩具的话来告诉我们保持家里的整洁的重要性。本文所设试题主要考察细节查找,对于文章中的细节题,要注意文本内容的理解。关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。