> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

As a teenager in 1972, Bill Gates boasted

时间:2024-03-12 06:53:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「As a teenager in 1972, Bill Gates boasted」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/412449.html
题目内容:

As a teenager in 1972, Bill Gates boasted that he would be a millionaire by the time he was 20. While he did not quite achieve that goal, only 15 years later, he was a millionaire. And by 1992, as head of the Microsoft company, he became the richest man in America with assets(资产)of nearly US $ 6.3 billion.

Born in Seattle, Washington on 28, October, 1956, Gates was named William Henry after his father and grandfather. From the beginning, he was an extremely energetic and intelligent child. He had read the entire world book encyclopedia(百科全书)by the age of nine. His favorite subjects at school were science and math and his favorite pastime was "thinking".

Gates first started to play with computers at the age of 13. Before long he became an expert at working the school's computer. After his graduation from secondary school, Gates was accepted by the three top universities in the USA-Princeton, Harvard and Yale. He chose Harvard and began classes there the next autunm, majoring maths. But he was still obsessed(占据心里)with computers and spent as much time in the computer laboratories as he did in the lecture halls.

By 1975, Gates and a partner, Paul Allen, had developed a software program called BASIC. This was not the first program ever created, but its inventors were the first to decide that people who wanted to use it should pay for it.

BASIC was a success because until it came along, there had been no efficient way of getting computers to carry out instructions. Although he had not completed his degree, Gates left university and went to work full time for the new company he had formed called Microsoft.

His next project was the software program that made him famous and very rich. It was called DOS, short for Disk Operating System, and it was purchased by IBM in 1980. Today it is the operating system used in more than 14 million personal computers around the world.

As chief executive officer(首席行政长官)of Microsoft, Gates is known as a bright man, but one who is not easily satisfied. He is quick to criticize his staff and hates to be questioned about decisions he has made. He was regarded as a loner and unfashionable boring computer nut until his marriage to Microsoft manager Melinda French on New Year's Day 1994. Yet to many people now, Gates, is a person who is, in spite of his great wealth, humble(谦恭)and ordinary. He spends his money carefully. He eats in fast food restaurants and flies economy class. And when praised for Microsoft's great success, he has been heard to say, "All we do is put software in a box and if people see it in the stores and like it, they buy it."

小题1:When he was a teenager, Bill Gates wanted to be a ______.

A.teacher

B.doctor

C.businessman

D.professor小题2:When Gates went to Harvard, he ______.

A.was only interested in maths

B.spent most of his time in computer laboratories

C.developed the first computer software program

D.divided his time between his maths studies and the computer laboratories小题3:Before the development of BASIC, ______.

A.no one was interested in computer software

B.software programs were not considered commercial projects

C.software programs were very expensive

D.no one wanted to pay for computer software小题4:When the writer says "He was regarded as a loner and unfashionable boring computer nut", he means ______.

A.Bill was so strong-minded that no one could change his mind

B.The only thing that could interest Bill in his life was computer

C.Bill was such a boring young man that nobody would like to talk to him

D.Bill couldn't work out the boring computer programs小题5:Most people think that Bill Gates is ______.

A.a crazy person

B.a person obsessed with making money

C.someone who spends money freely

D.a quite common, normal person

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:B

小题5:D

答案解析:

本文介绍了Bill Gates的人生经历以及他创办微软公司的过程,特别介绍了他对于计算机的热爱。

小题1:C 细节题。根据文章1,2行As a teenager in 1972, Bill Gates boasted that he would be a millionaire by the time he was 20.说明他年轻的时候就希望自己成为百万富翁。成为一个商人,故C正确。

小题2:D 细节题。根据第三段He chose Harvard and began classes there the next autunm, majoring maths. But he was still obsessed(占据心里)with computers and spent as much time in the computer laboratories as he did in the lecture halls.说明他主修数学同时也把很多的时间都花在计算机上,故D正确。

小题3:B 细节题。根据This was not the first program ever created, but its inventors were the first to decide that people who wanted to use it should pay for it.说明之前没有人想到把Basic用于商业用途,故B正确。

小题4:B 推理题。根据Gates is known as a bright man, but one who is not easily satisfied. He is quick to criticize his staff and hates to be questioned about decisions he has made. He was regarded as a loner and unfashionable boring computer nut说明他是一个对计算机很痴狂的人在他的生命中只有计算机,故B正确。

小题5:D 细节题。根据文章倒数3,4,5行Gates, is a person who is, in spite of his great wealth, humble(谦恭)and ordinary. He spends his money carefully. He eats in fast food restaurants and flies economy class.说明在外表上他是一个很普通的人,人们很难想象他是一个百万富翁。故D正确。

点评:本文介绍了微软创始人Bill Gates。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。