I was in a strange city and I didn't know
时间:2024-03-12 05:42:52 栏目:学习方法
题目内容:
I was in a strange city and I didn't know the city at all and what is more,I could not speak a word of the language. After having spent my first day in the town-centre,I decided to lose my way on my second day, since I believed that this was the simplest way of getting to know the strange city.
I got on the first bus that passed, rode on it for several stops then got it off and walked on. The first two hours passed pleasantly enough. Then I decided to turn back to my hotel for lunch. After walking about for some time, I decided I had better ask the way. The trouble was that the only word I knew of the language was the name of the street in which I lived and even then I pronounced it badly.
I stopped to ask a friendly-looking newspaper-seller. He smiled and handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way. The next person I asked was a policeman. The policeman listened to me carefully, smiled and gently took me by the arm. There was a strange look in his eyes as he pointed left and right and left again. I thanked him politely and began walking in the direction he pointed.
about an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside.
The only thing left for me to do was to find the nearest railway station,
小题1:The writer believed that if you wanted to get to know a strange city .
A.you should go everywhere on foot
B.you should have a map
C.you should ask people the way
D.you should get lost小题2:The newspaper-seller ________
A.could understand what he said
B.didn't know what he said
C.laughed at him
D.didn't want to take the money小题3:The writer's real trouble was that .
A.he couldn't speak the language
B.he followed the policeman's direction
C.he took the wrong bus
D.he left the town-centre小题4:The policeman.
A.didn't help him
B.pointed at him
C.didn't understand what he really meant
D.didn’t know the way
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:C
答案解析:
本文讲述了作者到一个完全陌生的地方,也不懂对方的语言,问了很多人具体该如何走,最后还是迷路的故事。
小题1:D 细节题。根据第一段After having spent my first day in the town-centre,I decided to lose my way on my second day, since I believed that this was the simplest way of getting to know the strange city.说明他认为最好的方法就是迷路,然后再找人问路,故D正确。
小题2:B 推理题。根据文章第三段He smiled and handed me a paper. I shook my head and repeated the name of the street and he put the paper into my hands. I had to give him some money and went on my way.说明这个人根本就不知道我要问的是什么故B正确。
小题3:A 细节题。根据文章1,2行I was in a strange city and I didn't know the city at all and what is more,I could not speak a word of the language说明我最大的麻烦就是不知道这个地方的语言,故A正确。
小题4:C 推理题。根据文章最后2段I thanked him politely and began walking in the direction he pointed.和about an hour passed and I noticed that the houses were getting fewer and fewer and green fields were appearing on either side of me. I had come all the way into the countryside.说明这个警察给我指错了路,那么说明他根本就不认识路,故C正确。
点评:本文细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅