> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Franz Schubert was a well-known musician i

时间:2024-03-12 04:51:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Franz Schubert was a well-known musician i」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/409830.html
题目内容:

Franz Schubert was a well-known musician in the world. But he lived a very hard life and often went hungry. One day, being very hungry, he went into a small restaurant in Vienna, hoping he might meet some friends there. He looked around and saw nobody he could borrow any money from. Then his eyes fell on a paper on one of the tables. In it was a little poem. He took the paper with the poem. After he composed a piece of music for the poem, he took his work to the owner of the restaurant. He only received a dish of beef and potato for it. thirty years after his death, this manuscript(手稿) by Schubert was sold for 40 00c francs. it was his famous berceuse(摇篮曲).

小题1:Schubert often

A.had his meal in restaurants

B.looked for his friends there

C.ate beef and potato there

D.had not enough food to eat小题2: Schubert went into a restaurant because he thought

A.the owner might give him some food

B.he could eat the food without money

C.some friends of his might be there and lend him some money

D.he could write his famous berceuse there小题3: From the passage we didn't know that____________.

A.where Schubert composed his famous berceuse

B.why Schubert composed his famous berceuse

C.whether it was hard for Schubert to make a living

D.who bought his famous berceuse for 40 000 francs小题4: The best title for the passage should be_________.

A.the hard life of Schubert

B.Schubert and restaurant owner

C.Franz Schubert in a hotel

D.Franz Schubert and his berceuse

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:D

小题4:D

答案解析:

本文主要讲述了Franz Schubert谱写著名的摇篮曲的故事。

小题1:D 细节题。根据文章第二句But he lived a very hard life and often went hungry.说明他的生活很不好,经常挨饿。故D正确。

小题2:C 细节题。根据文章2,3行One day, being very hungry, he went into a small restaurant in Vienna, hoping he might meet some friends there说明他希望在那里那个遇见可以借钱的朋友。故C正确。

小题3:D 细节题。从文章中我们可以知道他是在一家小餐馆里谱写的;他是为了换钱而写的;当时他的生活很艰难。ABC三项内容文章都提及了,只有D项文章中没有提及是谁买了这个手稿。故D正确。

小题4:D 主旨大意题。本文主要讲述了Franz Schubert谱写著名的摇篮曲的故事。故D项正确。

点评:本文主要讲述了Franz Schubert谱写著名的摇篮曲的故事。这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题仔细阅读短文,理解了全文内容,很容易选出正确答案。阅读短文时,常常会遇到一些生词。这时,要沉着,冷静,细心思考。首先要把整段、整篇文章看完。通过对全篇短文的理解,就很有可能猜测出生词的大意。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。