> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In 1971 a young man who grew up very poor

时间:2024-03-12 04:22:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In 1971 a young man who grew up very poor」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/409224.html
题目内容:

In 1971 a young man who grew up very poor was travelling across the country, trying to make a new start for himself.Along the way he had completely run out of(用光) money and was forced to spend the night in his car.This continued until one morning, after a week of sleeping in his car, he walked nervously into a restaurant and ordered a big breakfast.

After eating his first good meal in weeks, he found himself lying to the waiter, telling him he had lost his wallet.The waiter, who was also the owner, walked behind the chair where the young man had been sitting.He bent down, and came up with a $20 bill that looked as if it had fallen on the floor and said, “Son, you must have dropped this,” the owner said.The young man couldn’t believe his luck! He quickly paid for the breakfast, left a tip, bought gas with the change, and headed West.

On the way out of town, he began to understand what the owner did.Maybe nobody dropped the money at all.“Maybe that fellow just knew I was in trouble and he helped me in a way that didn’t embarrass(使尴尬)me.So I just made a promise to help other people if I can.”

Later, he worked very hard and became a rich man.Now he lives near Kansas City.Each year he gives away thousands of dollars.He is known as the “Secret Santa” because at Christmas time each year, he personally hands money out to those on the street and at restaurants.Last year, he gave more than $50,000 away in Kansas City.

小题1:The young man was travelling cross the country in 1971 to______.

A.look for a good restaurant

B.improve his life

C.show his new car to others

D.hand out dollars小题2:The underlined sentence implies(暗示) that the young man got to know that______.

A.it was vey lucky of him to get his lost money back

B.it was very honest of the owner to return his money

C.the owner helped him in a way that didn’t hurt his feelings

D.another person who had breakfast in the restaurant lost the money小题3:From the end of the passage we can learn that ______.

A.the man did carry out his promise

B.the man was not successful in the end

C.the owner was paid back the money

D.Santa gives the man money each year小题4:The message of the story is “______”.

A.One good turn deserves another

B.Where there is a will there is a way

C.He who travels far knows much

D.Give love wings (翅膀) and it may fly higher

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

小题4:D

答案解析:

本文讲述了一个饭店的老板用很善良的行为帮助了一个年轻人的故事,告诉我们要多给予别人帮助,我们的生活才会更美好。

小题1:B 细节题。根据文章第一段1,2行In 1971 a young man who grew up very poor was travelling across the country, trying to make a new start for himself可知他这样做是为了让生活有一个新的开始,故B正确。

小题2:C 推理题。根据On the way out of town, he began to understand what the owner did.Maybe nobody dropped the money at all.说明他已经知道了那20元钱就是老板故意给他的,给他留有尊严。故C正确。

小题3:A 细节题。根据文章倒数5行So I just made a promise to help other people if I can.”

Later, he worked very hard and became a rich man.Now he lives near Kansas City.Each year he gives away thousands of dollars.He is known as the “Secret Santa” because at Christmas time each year, he personally hands money out to those on the street and at restaurants.Last year, he gave more than $50,000 away in Kansas City.可知他信守了诺言,一直都在帮助穷人。故A正确。

小题4:D 主旨大意题,本文讲述的故事是为了告诉我们要多给予别人以帮助,我们才能取得更大的幸福。故D项内容正确。

点评:本文讲述了一个饭店的老板用很善良的行为帮助了一个年轻人的故事,告诉我们要多给予别人帮助,我们的生活才会更美好。本文主旨鲜明,很容易在文中找到答案。做题时要注意文章的首段和每一段的首句或尾句,因为它们往往就是文章的主题句。阅读中要注意要点之间的关系。然后带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读任务。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。