Very far away from the city lived a poor f
时间:2024-03-12 03:44:26 栏目:学习方法
题目内容:
Very far away from the city lived a poor farmer and his wife. In front of their house was a small dirt road. Very few cars drove on this road because it was so far from the city. On the dirt road, there was a big hole filled with water. The hole was very deep, but drivers on the road didn't know just how deep. Drivers always drove into the hole, but they never drove out.
One day, a man in a new car was driving down the road. He saw the hole with the water, but he didn't think it was very deep. He drove into the hole, but he couldn't drive out. The man saw the farmer on his tractor working in the field, and he signaled to the farmer. The farmer drove over to the man in the new car.
“Is there a problem?”asked the farmer.
“Yes,”said the man.“My car is stuck in this hole. Can you help me?”
“Maybe,”said the farmer.“But I'm very busy.”
“lf you help me, I'll pay you,” said the man.
“OK,”said the farmer. The farmer pulled the car out of the hole with his tractor, and the man paid him a lot of money. The man looked at the farmer and said,“You must. make a lot of money pulling cars out of this hole day and night.”
“Actually, no,”said the farmer.
“Why not?”asked the man.
“The hole is very deep, and a lot of people get stuck and ask for help. But I don't make money day and night because I don't pull cars out at night.”
“At night I'm busy filling the hole with water,” answered the farmer.
小题1:The reason why few cars drove on the small dirt road was that __________ .
A.there was a big and deep hole
B.the couple was not polite enough
C.it had a long distance from the city
D.drivers were afraid of being in the hole小题2:According to paragraph 2, we can know about the man in a new car __________ .
A.he just learned to drive a car
B.it was the first time that he passed there
C.he knew how deep the hole was
D.he knew the farmer in the field小题3:What did the farmer usually do at night?
A.He helped pull out cars.
B.He made money.
C.He filled water to the hole
D.He slept at home.
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:C
答案解析:
离城市非常远的地方住着一个贫穷的农夫和他的妻子。在他们的房子前面是一条很小的土路。在这条土路上,有一个很大的充满了水的洞。这是很有趣的故事。
小题1:细节题:从第一段的句子:Very few cars drove on this road because it was so far from the city.可知很少有车在这条路上,因为这里里城里比较远。选C
小题2:推理题:从第二段的句子:He saw the hole with the water, but he didn't think it was very deep.可知这个人是第一次在这条路上开车。选B
小题3:细节题:从文章的最后一句话:“At night I'm busy filling the hole with water,” answered the farmer.可知晚上农夫忙着给洞里注水。选C
点评:这类阅读理解要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅