> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Tomorrow was his girlfriend’s birthday and

时间:2024-03-12 03:34:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Tomorrow was his girlfriend’s birthday and」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/408161.html
题目内容:

Tomorrow was his girlfriend’s birthday and the young man was having a difficult time deciding on a present for her. She already had more clothes than she knew what to do with them, so he couldn’t get any kind of apparel. She never ate sweets, so candy was out of the question. What then? He had a very special reason for wanting to impress her with just the right gift; tomorrow he was going to make an offer of marriage to her.

He finally decided on perfume(香水). All girls liked perfume. That raised another problem, however. What kind did she prefer? He couldn’t ask her because that would ruin the surprise.

At last the young man hit upon a brilliant idea. That afternoon, pretending to take his girlfriend’s fox terrier, a little dog for a walk, the young man and the dog went directly to the perfume counter of the town’s biggest department store. Good! There was a large array (长列) of perfume. He beckoned(招呼) a clerk, instructing her to open a large number of bottles and wave the stoppers under the dog’s nose.

Nestled in the young man’s arms, the terrier began to be restless and bored as this seemingly pointless game went on. Then Fritz suddenly became frisky, wiggling in the young man’s arms and barking excitedly, as the clerk waved one stopper under its nose.

“I’ll take that one,” said the young man to the clerk. The price was high, but it was worth it, he thought.

“My favorite perfume!” said the delighted girl the next evening as she unwrapped the package. “How did you know?” she asked, dabbing some perfume behind each ear.

“Intuition(直觉), I guess.” said the young man, deciding that it wasn’t exactly wrong to tell a lie under the circumstances. One day, after they were married, he would admit that his intuition had really been a little dog named Fritz.

小题1:Which of the following words best describes the young man in the story ?

A.Kind-hearted

B.Curious

C.Creative

D.Mean小题2:The underlined word “frisky” in Paragraph 4 means ______.

A.lively

B.angry

C.uneasy

D.puzzled小题3:According to the story, the birthday present for the girl was actually decided on by _____.

A.the young man

B.the store clerk

C.the man’s intuition

D.the dog Fritz小题4:Which of the following statements is NOT TRUE ?

A.The young man wanted to give his girlfriend a pleasant surprise.

B.The pet dog Fritz knew what the young man wanted very well.

C.The kind of perfume the young man chose was expensive.

D.The young man told a white lie about his final choice of the perfume.

最佳答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章介绍了一个年轻人为了给女朋友一个惊喜,想买香水给她,为了选择女朋友喜欢的香水,年轻人把狗用上了。

小题1:推理题:从年轻人选择买什么礼物,到他用狗选择礼物,都可以看出他很有创造力。选C

小题2:猜词题:从后面的描写, wiggling in the young man’s arms and barking excitedly, 可知frisky 是活泼的意思。选A

小题3:细节题:从最后一段的句子:he would admit that his intuition had really been a little dog named Fritz.可知这个礼物是狗选出的。选D

小题4:细节题:从故事情节可知宠物狗选择了正确的香水,是因为了解年轻人的女朋友的喜好,不是年轻人。选B

点评:文章介绍了一个年轻人为了给女朋友一个惊喜,想买香水给她,为了选择女朋友喜欢的香水,年轻人把狗用上了。细节题居多,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置。仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。