Louis Armstrong had two famous nicknames.
时间:2024-03-12 01:56:22 栏目:学习方法
题目内容:
Louis Armstrong had two famous nicknames. Some people called him Bagamo. They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.
Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived among great musicians. Jazz was invented in the city a few years before his birth. Armstrong often said, “Jazz and I grew up together.”
Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician. He played in parades, clubs and on the steamboats that traveled on the Mississippi River. At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians. Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.
In 1992 he went to Chicago. There, the tale of Louis Armstrong begins. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.
His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, “Listening to Pops just makes you feel good all over.”
He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world. His death, on July 6, 1971, was headline news around the world.
小题1:Armstrong was called Pops because he ________.
A.looked like a musician
B.had great effect on the world of music
C.showed great interest in music
D.traveled to play modern music小题2:What is the third paragraph mainly about?
A.Armstrong loved traveling on the Mississippi River.
B.New Orleans was famous for the new music of jazz.
C.Armstrong showed great talent for music in his youth.
D.Many great musicians were born in New Orleans.小题3:Which statement about Armstrong is true?
A.His tale begins in New Orleans.
B.He was born before jazz was invented.
C.He learned popular music at a boy's home.
D.His music was popular with many people.小题4:So many people loved and respected Armstrong because ____________.
A.his music had a deep humanity and warmth
B.he had two famous nicknames
C.he and Jazz grew up together
D.his mouth looked like a large bag小题5:Which would be the best title for the text?
A.The Invention of the Jazz Music
B.The Father of the Jazz Style
C.The Making of a Musician
D.The Spread of Popular Music
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:D
小题4:A
小题5:B
答案解析:
本文详细介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。
小题1:B 细节题。根据文章第一段最后一句Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.可知他对世界音乐的巨大影响是人们称他为Pop的主要原因。故B正确。
小题2:C 段落大意题。根据本段前2行Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home. In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician.可知本文讲述的是Armstrong在年轻的时候,就表现出音乐方面的才能,并进行了举例说明。故C正确。
小题3:D 细节题。根据文章倒数第三段In 1992 he went to Chicago. There, the tale of Louis Armstrong begins. From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went. Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.可知他很受人们的欢迎,他的音乐也受到人们的喜爱。故D项正确。
小题4:A 细节题。根据文章倒数第二段His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, “Listening to Pops just makes you feel good all over.可知他的音乐中体现的仁爱是人们喜欢他的音乐的原因之一。故A正确。
小题5:B 主旨大意题。本文介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。故B正确。
点评:本文详细介绍了爵士乐之父Armstrong的一生以及他对音乐的巨大贡献。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅