> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Wherever she goes, Molly leaves her mark.

时间:2024-03-12 01:47:00 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Wherever she goes, Molly leaves her mark.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/405786.html
题目内容:

Wherever she goes, Molly leaves her mark. Without saying a word, she speaks to people with her kind eyes. Even when she walks away, she leaves an impression.Molly's mark is a smile, stamped into the ground by the horseshoe at the bottom of her false leg.

A few years ago, Molly was badly attacked by a dog.The dog bit all four or Molly’s legs and left large cuts in her face. Molly's owner, Kate Harris, took her to an animal hospital.Doctors there were able to save Molly’s life, but soon one of her legs became very infected(感染).

At first, doctors thought Molly would have to be put to sleep.But Molly changed their minds. This pony, doctors noticed, shifted her weight, and rested her good leg from time to time. Doctors knew t hat Molly had amazing intelligence, and that she wanted to live.

Several doctors operated on Molly, and removed her infected leg. A false leg was made for her. The leg was a hollow cast with a pole at the bottom for balance. Doctors gave Molly a special horseshoe at the bottom of the leg. This horseshoe she had had a stamp of a smile face in it!

After the operation, Molly walked around on all four legs, as if nothing had ever happened to her! Now, with every step she takes, she stamps a smile in the dirt.But she leaves her m ark in other ways, too.

Kaye Harris took Molly to the false leg center. There were children there who, like Molly, had artificial arms or legs. They were amazed to see a pony with a false leg. Molly made them smile and gave them hope. Soon, Molly began to visit schools, nursing homes, army bases and hospitals. A book was even written about Molly!

小题1:Molly is the name of a__________.

A.dog

B.horse

C.parent

D.child小题2:Which of the following is true according to the text?

A.Molly can speak to people in kind words.

B.Kay Harris took Molly to a children’s hospital after the attack.

C.In the beginning, doctors had planned to end Molly’s life.

D.Molly sometimes leaves smiling marks on people’s faces.小题3:What is unique about Molly?

A.Molly has a false leg with a horseshoe shaped like a smiling face.

B.Molly ran a race and won the first prize.

C.Molly often visits places such as schools and parks.

D.Molly has become a symbol of hope for people of all ages.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:A

答案解析:

文章介绍了一个名叫Molly的小型马在很小的时候不幸受伤,依靠安装假肢顽强生活下去的故事,给了那些在逆境中的人们以极大的精神鼓舞,引导人们在逆境中保持乐观,看到希望。

小题1:B细节理解题。由倒数第三段的“Doctors gave Molly a special horseshoe at the bottom of the leg”可以看出:医生在Molly腿的底部安装了一个特殊的马蹄铁,可知Molly是一匹马。

小题2: C 细节判断题。由第三段的“At first, doctors thought Molly would have to be put to sleep”可以看出:起初,医生认为Molly会毫无疑问的被以人道方法结束生命。由此可以看出:C项“In the beginning, doctors had planned to end Molly’s life.”正确。注意选项所说的“end Molly’s life”对应原文的“Molly would have to be put to sleep”。

小题3:A 细节理解题。由文章第一段的“Molly has a false leg with a horseshoe shaped like a smiling face.”(Molly装有一个镶有笑脸形状马蹄铁的假肢)这是因伤致残Molly和他的同类相比特有的东西。故选A。

点评:文章介绍了一个名叫Molly的小型马在很小的时候不幸受伤,依靠安装假肢顽强生活下去的故事,给了那些在逆境中的人们以极大的精神鼓舞,引导人们在逆境中保持乐观,看到希望。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。