> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There is a wonderful story about a young g

时间:2024-03-12 01:37:31 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There is a wonderful story about a young g」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/405576.html
题目内容:

There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.

One day, feeling very sad and lonely, she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly(蝴蝶) caught in a thorn(荆棘)bush. The young girl carefully released the butterfly. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy(仙女). The young girl rubbed her eyes in disbelief.

“For your wonderful kindness,” the good fairy said to the girl, “I will give you any wish you would like.” The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.”

The fairy leaned(倾斜) toward her and whispered(耳语)in her ear. Then the fairy disappeared.

As the little girl grew up, there was no one in the land as happy as she. Everyone asked her secret of happiness. She would only smile and answer, “The secret of my happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl.”

When she was very old and on her deathbed, the neighbors all gathered around her, afraid that her unbelievable secret of happiness would die with her. “Tell us, please,” they begged, “Tell us what the good fairy said.” The lovely old woman simply smiled and said, “She told me that everyone, no matter how secure(安全的)they seemed, no matter how old or young, how rich or poor, had need of me.”

小题1:Noticing the butterfly was caught by the thorn, the orphan(孤儿) girl.

A.felt sorrow, but she didn’t help it

B.failed to help it release from the thorn

C.fell down on it too

D.helped the butterfly escape from the thorn小题2:The butterflyafter being saved by the little girl.

A.flied away

B.was more beautiful than before

C.changed into a fairy

D.still died小题3:The only thing that the little girl wanted was .

A.wealth

B.parents

C.happiness

D.friends小题4:The neighbors all gathered around the old happy woman when she was dying, because.

A.they loved this woman deeply and they didn’t want her to die

B.the woman had lots of money to be shared as soon as she died

C.they wanted to pray for her after her death

D.they wanted to know the secret of her lifetime happiness

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:C

小题4:D

答案解析:

本文通过仙女之口告诉我们幸福快乐的秘籍就是我们对别人是有用的,别人是需要我们的。即我们的存在是有价值的。

小题1:D 细节题。根据文章第一段2,3行she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly(蝴蝶) caught in a thorn(荆棘)bush. The young girl carefully released the butterfly.可知她把蝴蝶从荆棘灌木丛中释放出来。故D正确。

小题2:C 细节题。根据第一段倒数第2句. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy(仙女).可知这个蝴蝶成为了一个仙女。故C正确。

小题3:C 细节题。根据文章第二段第二行The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.”可知她想要的是快乐。故C正确。

小题4:D 细节题。根据文章最后一段前3行the neighbors all gathered around her, afraid that her unbelievable secret of happiness would die with her. “Tell us, please,” they begged, “Tell us what the good fairy said.”可知人们都想知道仙女告诉她的快乐的秘籍。故D正确。

点评:本文通过仙女之口告诉我们幸福快乐的秘籍就是我们对别人是有用的,别人是需要我们的。即我们的存在是有价值的。本文所设试题主要考察细节查找,对于文章中的细节题,要注意文本内容的理解。关键是找出原文的根据,认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。