Louis Armstrong had two famous nicknames.S
时间:2024-03-12 00:50:35 栏目:学习方法
题目内容:
Louis Armstrong had two famous nicknames.Some people called him Bagamo.They said his mouth looked like a large bag. Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.
Born in 1901 in New Orleans, he grew up poor, but lived among great musicians.Jazz was invented in the city a few years before his birth.Armstrong often said, "Jazz and I grew up together."
Armstrong showed a great talent for music when he was taught to play the cornet (短号) at a boy's home.In his late teens, Armstrong began to live the life of a musician.He played in parades, clubs, and on the steamboats that traveled on the Mississippi River.At that time, New Orleans was famous for the new music of jazz and was home to many great musicians.Armstrong learned from the older musicians and soon became respected as their equal.
In 1922 he went to Chicago.There, the tale of Louis Armstrong begins.From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went.Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.
His cornet playing had a deep humanity (仁爱) and warmth that caused many listeners to say, "Listening to Pops just makes you feel good all over." He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world.His death, on July 6, 1971, was headline news around the world.
小题1:Armstrong was called Pops because he.
A.looked like a musician
B.was a musician of much influence
C.showed an interest in music
D.traveled to play modern music小题2:Which statement about Armstrong is true?
A.His tale begins in New Orleans.
B.He was born before jazz was invented.
C.His music was popular with his listeners.
D.He learned popular music at a boy's home.小题3:Which would be the best title for the text?
A.The Invention of the Jazz Music
B.The Father of the Jazz Style
C.The Making of a Musician
D.The Spread of Popular Music
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:B
答案解析:
本文主要讲解了Louis Armstrong的一生,人们赞许他为爵士音乐之父。
小题1:细节题。从Musicians often called him Pops, as a sign of respect for his influence on the world of music.可知是因为他对世界音乐所产生的巨大影响,故选B
小题2:推断题。从文章From then until the end of his life, Armstrong was celebrated and loved wherever he went.Armstrong had no equal when it came to playing the American popular song.及最后一段可知,他的音乐对于听众是非常流行的,故选C
小题3:主旨题。从文章He was the father of the jazz style and also one of the best-known and most admired people in the world.可知,本文主要讲解了Louis Armstrong 的一生即他是爵士音乐之父,所以选B
点评:每一篇传记类的文章都讲述了人物的一生情况。总体来说文章的题目设置不难。解答此类文章需要将自己设身处地的融入情节中,对于第一遍做不出的题目不要急于作答,将后续题目答完后再仔细作答。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅