Years ago people could hardly accept the i
时间:2024-03-12 00:49:57 栏目:学习方法
题目内容:
Years ago people could hardly accept the ideas of a woman's being a doctor.In order to get into medical school in 1847,Elizabeth Blackwell was asked to keep it a secret that she was a woman.This was contrary to her beliefs,and she refused to do it.After entering medical school,Elizabeth often had to summon(鼓起) all her courage to free the unkindness of teachers and classmates.By her great efforts,she was able to complete her studies.Many people came to her graduation just to have a look at a woman doctor.Doctor Blackwell soon found that most people were not as ready as to go to a woman doctor.She had to struggle to make a living.Then came the great day when she was offered a job as a doctor in a hospital.She did so well that she was asked to organize a new hospital and medical college.The United States can now be proud of thousands of women doctors.
小题1:How do you think Elizabeth was treated in the medical school?
A.Kindly.
B.Unfairly.
C.Normally.
D.Cruelly.小题2:Many people came to see Elizabeth when she graduated ______.
A.because they wanted to congratulate her on being a doctor
B.because they didn't believe she would be famous in the future
C.because they wanted to find out the secret of her success
D.because they weren't sure that she could manage to finish her schooling小题3:The underlined word “contrary” most probably means______.
A.against
B.familiar
C.wrong
D.similiar小题4:When she was at the medical school,Blackwell ______.
A.had to pretend to be a boy student in class
B.was discouraged by the others' critical looks
C.felt sorry that she was a woman
D.made great efforts to do well in her lessons
最佳答案:
小题1:B
小题2:B
小题3:A
小题4:D
答案解析:
本文介绍了人类第一位女医生Elizabeth Blackwell在求学和工作的过程中所遇见的不公平的待遇。
小题1:B 推理题。根据Elizabeth Blackwell was asked to keep it a secret that she was a woman.可知她被要求隐瞒自己是女性,说明这对她是不公平的。故B正确。
小题2:B 推理题。根据Many people came to her graduation just to have a look at a woman doctor.可知很多人来来看她毕业,是认为她可能在未来的事业上没有办法取得成功。故B正确。
小题3:A 推理题。根据Elizabeth Blackwell was asked to keep it a secret that she was a woman.This was contrary to her beliefs,可知别人要求她对于自己是女性保密,这和她的想法是相反的。故该词是指A项。
小题4:D 细节题。根据By her great efforts,she was able to complete her studies.可知她很努力地完成了自己的学业。故D正确。
点评:本文介绍了人类第一位女医生Elizabeth Blackwell在求学和工作的过程中所遇见的不公平的待遇。推断题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅