> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

First Day at SchoolIt was my first day at

时间:2024-03-10 14:13:21 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「First Day at SchoolIt was my first day at」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/399518.html
题目内容:

First Day at School

It was my first day at school in London and I was half-excited and half-frightened. On my way to school I wondered, what questions the other boys would ask me and practiced all the answers: "I am nine years old. I was born here but I haven't lived here since I was two. I was living in Farley. It's about thirty miles away. I came back to London two months ago." I also wondered if it was the rule for boys to fight strangers like me, but I was tall for my age. I hoped they would decide not to risk it.

No one took any notice of me before school. I stood in the center of the playground, expecting someone to say "hello", but no one spoke to me.

My teacher was called Mr. Jones. There were 42 boys in the class, so I didn't stand out there, either, until the first lesson of the afternoon. Mr. Jones was very fond of Charles Dickens, so he asked several boys if they knew Dickens' birthplace, but no one guessed right. A boy called Brian, the biggest in the class, said: "Timbuktu” and Mr. Jones went red in the face. Then he asked me. I said: "Portsmouth” and everyone stared at me because Mr. Jones said I was right. This didn't make me very popular, of course. “He thinks he's clever," I heard Brian say.

After that, we went out to the playground to play football. I was in Brian's team, and he obviously had Dickens in mind because he told me to go in goal. No one ever wanted to be the goalkeeper.

"He's big enough and useless enough;" Brian said when someone asked him why he had chosen me.

As the boy kicked the ball hard along the ground to my right, I threw myself down quickly and saved it. All my team crowded round me. My bare knees were grazed and bleeding. Brian took out a handkerchief and offered it to me.

"Do you want to join my gang (team)?" he said.

At the end of the day, I was no longer a stranger.

小题1: The writer prepared to answer all of the following questions EXCEPT "__________".

A.How old are you?

B.Where are you from?

C.Do you want to join my gang?

D.When did you come back to London?小题2: We can learn from the passage that ___________________.

A.boys were usually unfriendly to new students

B.the writer was not greeted as he expected

C.Brian praised the writer for his cleverness

D.the writer was glad to be a goalkeeper小题3:The underlined part "I didn't stand out" in paragraph 3 means that the writer was not ______.

A.noticeable

B.nervous

C.important

D.outstanding小题4:The writer was offered a handkerchief because _________________.

A.he was in Brian’s team

B.he was no longer a new comer

C.he was beginning to be accepted

D.he pushed a player on the other team

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:C

答案解析:

试题分析: 文章主要讲作者在新学校的第一天的生活,刚开始没有人关注他,但是经过努力,作者终于赢得了朋友并不再孤单的故事。

小题1:C。推理判断题。根据第一段I am nine years old. I was born here but I haven't lived here since I was two. I was living in Farley. It's about thirty miles away. I came back to London two months ago。可知作者准备回答关于年龄,出生地和居住地以及到伦敦的生活的时间等问题。故选C。

小题2:B。推理判断题。根据第一段和第二段I stood in the center of the playground, expecting someone to say "hello", but no one spoke to me. 可知,作者准备了很多问题等待别人来问她,然而却没人关注他。故选B。

小题3:A。根据上下文猜测含义。根据第三段There were 42 boys in the class可知班上有42个男孩子。后文中作者回答出了别人不能回答的问题,说明作者还是比较聪明的。但是却没有人搭理他,说明作者不是很显眼的。A. Noticeable显眼的;值得注意的B. Nervous紧张的C. important重要的D. Outstanding杰出的。故选A。

小题4:C。推理判断题。根据第六段Brian took out a handkerchief and offered it to me.和"Do you want to join my gang (team)?" he said.可知,见我受伤后,Brian拿出手绢替我包扎并要请我加入队伍,说明作者被他们接受了。故选C。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。