> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Any introduction to Peking Opera would not

时间:2024-03-10 14:12:47 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Any introduction to Peking Opera would not」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/399505.html
题目内容:

Any introduction to Peking Opera would not be complete without telling of Mei Lanfang. During his stage life, he combined the traditions of the past with his own creations, shaping a style of his own and giving birth to “The Mei Lanfang School”. He was also the first artist to introduce Peking Opera to an overseas audience, making it popular to the world.

Mei Lanfang began his stage life at the age of 8. His teacher said he showed little hope because of his boring eyes. To improve this, he exercised them day after day. Thanks to his efforts, he managed to change his dull eyes into a pair of bright and expressive eyes and win national fame before the age of 20.

In over 50 years on the stage, Mei Lanfang played no less than 100 different characters in the performance. He also wrote many new plays, designing the dances himself. The many dances he created form part of the great treasure that he left to Peking Opera.

In 1930, Mei Lanfang started on a successful US tour. There his brilliant performances impressed the audience, making them realize that Peking Opera was a theatrical form of great value.

小题1:Mei Lanfang was the first artist to introduce Peking Opera to ________.

A.China

B.audience

C.the world

D.schools小题2:How long did it take Mei Lanfang to exercise his eyes into bright and expressive?

A.about 8 years.

B.about 10 years.

C.about 12 years.

D.about 14 years.小题3:What is the main idea of the passage?

A.The history of Peking Opera.

B.Mei Lanfang’s early stage life.

C.The performance of Peking Opera by Mei Lanfang.

D.Mei Lanfang’s great contributions to Peking Opera.

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

答案解析:

试题分析: 本文主要讲戏剧大师梅兰芳的生平事迹以及他使中国戏剧扬名海内外的事迹。

小题1:C。细节题。根据第一段He was also the first artist to introduce Peking Opera to an overseas audience, making it popular to the world.可知梅兰芳是第一个将戏剧传播到国外的人。故选C。

小题2:C。细节题。根据第二段Mei Lanfang began his stage life at the age of 8.和he managed to change his dull eyes into a pair of bright and expressive eyes and win national fame before the age of 20.可知,在8岁的时候开始学习戏剧,一直坚持锻炼眼神,到20岁的时候终于有所成就。可知大概锻炼了12年,故选C。

小题3:D。主旨大意题。通读文章可知本文主要讲戏剧大师梅兰芳的生平事迹以及他使中国戏剧扬名海内外的事迹,故选D。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。