A nameless British millionaire is currentl
时间:2024-03-10 10:53:55 栏目:学习方法
题目内容:
A nameless British millionaire is currently putting people to the test by handing out £1,000 to those he randomly meets in the street.All he'd ask is that they'd do something positive with the cash.The reactions are varied,from the surprised to the suspicious to the simply delighted.He has given away close to £100,000 to people he has met around the world.He hands those that he chooses a card explaining his project and allows them 48 hours to get in touch.
“Mr.Lucky” is from London,in his late thirties and appears wearing rolled-up jeans and with a camera around his neck.Working for an insurance company abroad,he earned his fortune and resigned last year after having realized he had more money than he knew what to do with.
“I once booked myself a flight into space;I thought I'd fulfill my childhood dream.Then I told my friends and when the conversation changed to what they would do if they had that amount of money,I felt embarrassed.Their ideas were much more generous,interesting and responsible than mine,” said Mr.Lucky.After canceling his space flight and struggling to choose a worthy cause for his cash,he decided to set up the WeAreLucky project.“I didn't want to just pass on my luck;I also wanted to share the responsibility.I decided to give away £1,000 every day.I'd asked the receivers to fill in a brief questionnaire to explain their intentions in using the money.”
But is handing over the responsibility to others really a responsible thing to do? How does he know the money will be used properly? “I'm not going to judge or start checking up on them.Sometimes what we need to do is just believing others,” he said with nearly childlike enthusiasm.
小题1:How do people feel when offered £1,000 by “Mr.Lucky”?
A.Shocked.
B.Cheerful.
C.Embarrassed.
D.Stressful.小题2:How did Mr.Lucky get so much money?
A.Flying into space.
B.Giving out some questionnaires to people.
C.Setting up a web site.
D.Working in an insurance company.小题3:Which conclusion can be drawn from the third paragraph?
A.What Mr.Lucky dreamed in his teens is to fly into space.
B.What Mr.Lucky wants to do is to pass on his fortune.
C.Why Mr.Lucky decided to set up the WeAreLucky.
D.Why Mr.Lucky changed the way he spent money.小题4:Why did Mr.Lucky hand out his money?
A.He was easy-going and rich.
B.He wanted to help the poor.
C.He believed people could use it properly.
D.He needed people to share his responsibility.
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:C
小题4:C
答案解析:
一位匿名的英国富翁通过在街上随机发送现金来实现自己人生的价值及目标。
小题1:B 细节理解题。根据首段第三句“The reactions are varied,from the surprised to the suspicious to the simply delighted.”可知他们感到吃惊、怀疑和高兴,因此选B。
小题2:D 细节理解题。第二段的第二句“Working for an insurance company abroad,he earned his fortune…”可知答案。
小题3:C 主旨大意题。第三段讲的是内容是:Mr.Lucky曾经的梦想,和朋友交流之后想法的改变,改变之后的举措。因此,可以得出的结论就是C。
小题4:C 推理判断题。根据首段的第二句“All he'd ask is that they'd do something positive with the cash.”及尾段的倒数第二句“Sometimes what we need to do is just believing others”可知答案。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅