> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Last Friday, after doing all the family sh

时间:2024-03-10 10:31:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Last Friday, after doing all the family sh」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/394528.html
题目内容:

Last Friday, after doing all the family shopping in town I wanted a rest before catching the train, so I bought a newspaper and some chocolate and went into the station coffee shop. It was a cheap self-service place with long table to keep a place and went to get a cup of coffee.

When I came back with the coffee, there was someone in the next seat. It was one of those wild-looking boys, with dark glasses and old clothes, and his hair was colored bright red at the front. What did surprise me was that he’d started to eat my chocolate.

I was rather uneasy about him, but I didn’t want to make more trouble. I just looked down at the front page of the newspaper, tasted my coffee and took a bit of chocolate. The boy looked at me closely. Then he took a second piece of chocolate. I could hardly believe it. Still I didn’t say anything to him. When he took a third piece, I felt angrier. I thought, well, I shall have the last piece. “And I got it.”

The boy gave me a strange look, and then stood up. As he left he shouted out, “There is something wrong with the woman,” Everybody looked at me, but it was worse then I finished my coffee and got ready to leave. My face turned red when I knew I’d made a mistake. I wasn’t my chocolate that I had eaten. There was mine, just under my newspaper.

小题1:In which order did the writer do the following things?

a. Went into a coffee shop. b. Got a cup of coffee,

c. Started to eat some chocolate. d. Did some shopping.

e. Found a seat in the shop. f. Bought some chocolate.

A.a, e, f, b, c, d

B.a, d, f, b, e, c

C.d, f, a, e, b, c

D.d, a, f, c, b, e小题2:The writer went into the station coffee shop to______.

A.buy a newspaper

B.meet a boy with dark glasses

C.put her heavy bag

D.take a short rest小题3:When the writer came back to the table, she was surprised because______.

A.her chocolate had been eaten up

B.the boy was eating her chocolate

C.there was a boy sitting next to her

D.what the boy did seemed quite rude小题4:How do you think the writer felt at last?

A.She felt disappointed

B.She felt ashamed

C.She became angrier.

D.She thought it very funny.

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:B

小题4:B

答案解析:

文章讲述了作者外出购物时的一次尴尬经历,在咖啡店她错把别人的巧克力当成自己的巧克力吃掉了。

小题1:推理题:阅读文章可知作者先购物,然后买了巧克力,接着进了一家咖啡店,找到位子放下东西后,又去买了一杯咖啡,最后坐下来吃巧克力,按照这个顺序,是C选项。故选C。

小题2:细节题:根据第一段中“ I wanted a rest before catching the train”我想在赶火车之前休息一下。故选D。

小题3:细节题:根据第二段最后一句“What did surprise me was that he’d started to eat my chocolate.”令我吃惊的是他已经开始吃我的巧克力了。故选B。

小题4:推理题:根据文章最后一段中“My face turned red when I knew I’d made a mistake”当我知道我犯了个错误时我的脸红了,可知做这次是肯定很难为情。故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。