> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When Julio Diaz stepped off the subway aft

时间:2024-03-10 10:25:12 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When Julio Diaz stepped off the subway aft」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/394391.html
题目内容:

When Julio Diaz stepped off the subway after work one night, he was simply planning to go to his favorite local diner for a meal. But when a teenage boy approached him with a knife, Diaz knew the evening was about to take a more dramatic(巨大而突然的) turn.

The young man demanded Diaz’s wallet, and Diaz passed it over without objection(异议). But just as he turned to walk away, Diaz called, “Hey, wait a minute. You forgot something.”

The young man turned around, surprised.

“If you’re going to rob people for the rest of the night, you might as well take my coat to keep warm.”

The teenager looked at Diaz in disbelief, and asked why he would do such a thing. Diaz replied, “If you’re willing to risk your freedom for a few dollars, I guess you must really need the money.”He said he was heading out for dinner, and that he would be happy to take someone with him.

The young man decided to take Diaz up on his offer. As they were sitting at the table, the manager, dishwashers and waiters all stopped over to say hello to Diaz, and the young man was amazed at his popularity.

“Haven’t you been taught that you should be nice to everybody?”Diaz asked him.

“Yeah, but I didn’t think people actually behaved that way,” the teenager replied. Thanks to Diaz, he was beginning to see that kindness wasn’t so strange, after all.

When the bill came, Diaz told the teen that he’d have to get the check. After all, he still had Diaz’s wallet.

But the teenager put the wallet on the table without a moment’s thought, and Diaz treated him to dinner. Diaz also gave the would-be robber a $20 bill — in exchange for his knife. “I figure, you know, if you treat people right, you can only hope that they treat you right,” Diaz said.

小题1:When a teenage boy approached him with a knife, Diaz was on his way ________.

A.to the subway station.

B.to his workplace.

C.to have a meal.

D.to see a drama.小题2:The young man felt surprised when Diaz ________.

A.stepped off the subway platform

B.passed the wallet over without objection

C.called him to wait for a moment

D.invited him to have dinner together小题3:The underlined part “take Diaz up on”can be replaced by “________”.

A.follow

B.understand

C.check

D.accept小题4:The teenager gave the wallet back to Diaz maybe because _________.

A.Diaz was so popular with people in the restaurant

B.he began to realize people should be nice to others

C.Diaz had to pay for the meal they had together

D.he had been given a $20 bill to take with him小题5:Diaz possibly felt _________ during the whole night.

A.relaxed and happy

B.worried and helpless

C.angry and scared

D.surprised and anxious

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

小题4:B

小题5:A

答案解析:

文章讲述Diaz在去吃饭的路上遇到一个年轻人打劫了钱包,尽管如此,Diaz还是对男孩表示关心,并请他共进晚餐,期间他让年轻人意识到人和人之间要友好对待,意识到自己的行为是错误的。

小题1:细节题:When Julio Diaz stepped off the subway after work one night, he was simply planning to go to his favorite local diner for a meal. But when a teenage boy approached him with a knife,从文章第一段的句子:可知当年轻人拿着刀靠近Diaz的时候,他是在去吃饭的路上,选C

小题2:细节题:从文章第三段的句子:The young man turned around, surprised.可知当Diaz让他等一会的时候,年轻人感到很惊讶,选C

小题3:猜词题:从文章第六段的句子:The young man decided to take Diaz up on his offer.年轻人接受了Diaz的提议,可知“take Diaz up on”是“接受”的意思,选D

小题4:推理题:从文章倒数第三段的句子:Thanks to Diaz, he was beginning to see that kindness wasn’t so strange, after all.可知年轻人将Diaz的钱包还给他可能是因为他意识到人们应该对别人友好,选B

小题5:推理题:Diaz用自己的方式说服年轻人相信人们之间要相互友好,挽救了一个失足青年,所以可以推断Diaz可能整个晚上感觉很放松,很快乐,选A

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。