> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I remembered that when I was a little chil

时间:2024-03-10 08:16:43 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I remembered that when I was a little chil」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/391577.html
题目内容:

I remembered that when I was a little child, I used to look for Sunday of the week. Yes, I was so looking forward to an adventure.

Now, I still have a strong affinity for buses. I used to wonder where those gigantic (巨大的) buses finally stopped. On sunshine Sundays, that’s my adventure times. He took me to the bus stop. Time passed, while I was growing impatient, he was smiling, as he always does.

It was really not that easy to get on a bus as often as we do today. I was so worried that the bus driver would have missed us. I waved my hands so high with all my strength. I looked hopefully at him. He didn’t move at all. He was still standing. It seemed that the late and infrequent coming of the bus wasn’t any trouble to him at all.

He took my hand. We managed to find seats on the upper deck. I was so excited. only sitting beside the windows made me happy. Looking at the rewinding buildings, streets and people through windows from a higher ground was so much fun. Then, he was sitting peacefully by me and whispered to me where the bus finally would stop. I was curious about what would be the next stop of our destination as much as what really means something to him.[]

That is me. I know now. I am all he cares. He wants me to be happy, as he always does. That’s the strong bond between father and son. Childhood, naive(天真) and precious, you showed me the world and the way I look at the world. I am so grateful for your presence in my life. Thanks, you are so wonderful!

小题1:Who is “he” throughout the text?

A.The brother of the writer.

B.The son of the writer.

C.The father of the writer.

D.A bus driver.小题2:In the second paragraph, what is the probably meaning of “affinity”?

A.Hate.

B.Disappointment.

C.Liking.

D.Confusion.小题3:Where does this text probably come from?

A.A bus guide.

B.A student’s diary.

C.An adventure story.

D.A transportation report.

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:B

答案解析:

文章大意:本文主要叙述作者和父亲一起探险的过程,作者从中感受到那浓浓的父爱。

小题1:C 细节题。由最后一段“He wants me to be happy, as he always does. That's the strong bond between father and son.”可知,两人是父子关系。

小题2:C 细节题。测词义题。由所在句的“still”可知,作者小时候对待公交车的态度就是该画线词的含义,而作者小时候特别“喜欢”坐公交车。

小题3:B 推理题。由文章的内容和最后一段的最后一句话可知,这只能是学生的日记。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。