> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A tall figure appeared from the dark door

时间:2024-03-10 08:08:28 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A tall figure appeared from the dark door」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/391392.html
题目内容:

A tall figure appeared from the dark door of the tent. It was a smoking young man about twenty three or four. He had an almost black face, though smooth. His moustache was black with curled points. There was an unusual force in his face, and in his daring rolling eyes. cef

Rebecca still stood hesitating like a swimmer about to make his dive, hardly knowing whether to return or move forward.

"Hi, my beauty, what can I do for you?" said he, approaching. Realizing that she was quite at a loss, the man spoke in a gentle voice, "Never mind. I am Mr. Thackeray. Have you come to see me or my mother?"

This scene differed greatly from what Rebecca had expected. She had dreamed of an aged and dignified(威严的) face. She told herself to be calm and answered "I came to see your mother, sir."

"I am afraid you cannot see her-she is ill in bed," replied the representative of the house; for this was Mr. Alee Thackeray, the only son of the noble family. "What is the business you wish to see her about?"

"It isn't business-it is-I can hardly say what!"

"Pleasure?"

"Oh no. Why, sir, if I tell you, it will seem..."

Rebecca's sense of a certain ridicule(奚落,讥笑) was now so obvious and strong that, despite her general discomfort at being here, her rosy lips curved(弯曲) towards a smile, much to the attraction of the young man.

"It is so foolish", she murmured. "I fear I can't tell you!"

"Never mind; I like foolish things. Try again, my dear," said he kindly.

"Mother told me to come," Rebecca continued; "and, indeed, I was in the mind to do so myself. But I did not expect it would turn out like this. I came…sir, I came to tell you that we are of the same family as you."

"Ho Ho! Poor relations?"

"Yes."

"Rossetti?"

"No. Thackeray."

"Ay, ay; I mean Thackeray."

"Our names are worn away to Durbeyfield; but we have several proofs that we are Thackeray. The local scholars hold the view that we are, and...and we have an old seal and a silver spoon marked with the same castle as yours. So mother said we ought to make ourselves known to you, as we've lost our horse by a bad accident. We can hardly make a living."

"It’s very kind of your mother, I'm sure." Alec looked at Rebecca as he spoke, in a way that made her uneasy. "And so, my pretty girl, you've come on a friendly visit to us, as relations?"

"I suppose I have," looking less confident and uncomfortable again.

"Well, there's no harm in it. I mean it doesn’t hurt to come and make yourself known to me. Where do you live? What are you?" …

小题1:While meeting with Alec, Rebecca feels _______during the whole course.

A.nervous and uneasy

B.excited and hopeful

C.amazed and comfortable

D.pleased but embarrassed.小题2:Which of the following is suitable to describe Rebecca’s impression of Alec?

A.unfriendly and ta lkative

B.forceful and daring

C.gentle and reliable

D.older than expected小题3:What is Rebecca’s real purpose of making this visit?

A.To see Alec himself.

B.To see Alec's mother.

C.To confirm that they are of the same family.

D.To make known their relationship and seek help.小题4:From the passage, we can conclude that Alec appears quite friendly to Rebecca largely because __________.

A.Rebecca is his distant relation

B.Rebecca looks polite to him

C.Rebecca is a pretty girl

D.Rebecca looks ridiculous

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

试题分析 一个年轻女子前来拜访,与这家攀亲戚,来寻求帮助。

小题1:A 细节题。根据第二段Rebecca still stood hesitating like a swimmer about to make his dive, hardly knowing whether to return or move forward.得知他很犹豫,故选A项。

小题2:B细节题。通过第一段There was an unusual force in his face, and in his daring rolling eyes得知应选 B项。

小题3:D细节题。根据倒数第四段So mother said we ought to make ourselves known to you, as we've lost our horse by a bad accident. We can hardly make a living.得知应选D项。

小题4:D细节题。根据最后一段there's no harm in it. I mean it doesn’t hurt to come and make yourself known to me得出应选 D项。

考点故事类阅读。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。