One day, when I was in college, a dishones
时间:2024-03-10 07:45:30 栏目:学习方法
题目内容:
One day, when I was in college, a dishonest-looking character approached me in the student union with a leather jacket he wanted to sell. It was a beauty: buttery smooth cowskin, with artfully sewed lines and long leather fringes (穗).
I can’t remember what the price was, but it was apparently too little for such a jacket. Even as I paid the money that day, I knew something wasn’t right. Surely, a couple of days later, the jacket’s real owner, a student about my age came to me as I was on my way to class.
“That’s my jacket,” he said, “and I want it back.”
“No way,” I answered. “I paid for it, and I have no idea if it’s yours. It’s mine.”
He didn’t challenge me, and I left, but the uneasiness(不安) I had about my new possession now had a visible face. A few days later, riding my bike across campus, I saw the real owner standing on the sidewalk. I rode over, took the jacket off, handed it to him said I was sorry, and rode off without another word. More than the weight of the jacket had been lifted from my shoulders.
We’re all human, which means that sometimes we do things we shouldn’t do or say things we shouldn’t say. Sometimes we realize too late that our actions have been hurtful to somebody else. When these hard times occur, the best response --- the only response, really --- is, “I’m sorry.”
Admitting a wrongdoing, as soon as possible and frankly, helps the other person begin to heal. But just as important, it cleans up our own soul and sets us free.
That is a small price to pay for a clear conscience.
小题1:The author bought the leather jacket from the man in the student union because ______.
A.it was charged at a reasonable price
B.it was a very attractive jacket
C.he was in great need of clothing
D.he was happy to find such a bargain小题2:The phrase “had a visible face” in the passage probably implies(暗含) “______”.
A.started to bother me badly
B.might be clearly expressed
C.began to give me away openly
D.could be instantly melting away小题3:Giving the leather jacket back to the real owner, the author ______.
A.offered his forgiveness
B.felt very much relieved
C.rode away unwillingly
D.realized his wrongdoing小题4:What is the author’s purpose of this writing?
A.To encourage the readers to admit errors honestly.
B.To show the readers the reality of his college life.
C.To give the readers a lesson on how to say sorry to others.
D.To tell the readers a story that once happened at college.
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:A
答案解析:
文章介绍作者从一个学生手中低价购买了一个很漂亮的皮夹克,后来皮夹克的主人找到他要求归还。作者拒绝了,但是内心的不安让他归还了皮夹克,作者感叹应该勇敢的承认自己的错误、。
小题1:细节题:从第一段的句子:It was a beauty: buttery smooth cowskin, with artfully sewed lines and long leather fringes (穗). 可知作者是因为皮夹克很漂亮才把它买下了的,选B
小题2:句意理解题:这句话的意思是:我离开了,但是我拥有这个新东西的不安已经很明显了,选C
小题3:细节题:从倒数第三段的句子:More than the weight of the jacket had been lifted from my shoulders.可知作者归还了皮夹克感到很轻松,选B。
小题4:写作意图题:从倒数第二段的句子:Admitting a wrongdoing, as soon as possible and frankly, helps the other person begin to heal. 可知作者是想鼓励人们勇敢的承认自己的错误,选A
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅