Like any good mother,when Karen found out
时间:2024-03-10 07:43:47 栏目:学习方法
题目内容:
Like any good mother,when Karen found out that another baby was on the way,she did what she could to help her 3-year-old son,Michael,prepare for a new baby.Day after day,night after night,Michael sang to his mommy’s tummy(肚子).
Finally,Michael’s little sister was born.But she was in serious condition.With sirens (警报) howling in the night,the ambulance rushed the baby to St.Mary’s Hospital.The days inched by.The little girl became worse.The pediatric(儿科的) specialist told the parents to prepare for the worst.
Michael kept begging about singing to his sister,but kids are not allowed in pediatric department at St.Mary’s Hospital.Karen made up her mind to take Michael to see his sister.She dressed him in an oversized suit and marched him into the hospital.He looked like a walking laundry basket,but the head nurse recognized him as a child and shouted,“Get that kid out of here now!”Karen rose up strong,and the usually mild-mannered lady glared steel-eyed into the head nurse’s face.“He is not leaving until he sings to his sister!”
Karen towed (拖行)Michael to his sister’s bedside.He gazed at the tiny baby losing the battle to live.And he began to sing.In the pure-hearted voice of a 3-year-old,Michael sang,“You are my sunshine,my only sunshine.You make me happy when skies are grey.”At once the baby girl responded.Her pulse(脉搏) rate became calm and steady.Her strained breathing became smoother.
“Keep on singing,Michael.”“The other night,dear,as I lay sleeping,I dreamed I help you in my arms…”Michael’s little sister relaxed as healing rest seemed to sweep over her.“Keep on singin,Michael.”Tears conquered the face of the nurse.“You are my sunshine, my only sunshine.Please don’t take my sunshine away.”
The next day—the very next day—the little girl was well enough to go home!
小题1:Which of the following can be the best title for the passage?
A.It’s Hard to Raise a Baby
B.The Miracle of a Brother’s Song
C.Mother’s Love
D.An Unforgettable Day小题2:From Karen’s action in the first paragraph we know that.
A.mothers often pay much attention to their newly-born babies
B.mothers often tell their children how to look after their younger brothers or sisters
C.it is good for children to learn to sing songs to babies
D.it often takes some time for a child to accept his/her newly-born brother or sister小题3:When did Michael’s sister go home?
A three days later B.after two weeks C.after one year D the very next day
小题4:Which words can describe Michael?
A.Naughty and annoying.
B.Strong and brave.
C.Active and careless.
D.Concerned and determined.
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:D
小题4:D
答案解析:
本文主要讲述的美国一个三岁小男孩真情演唱,奇迹挽救病危中的妹妹的故事。
小题1:推理题。通读全文后壳只这篇文章讲述了一个叫做 Miracle的小哥哥在他坚定执着信念下用稚嫩的歌声挽救了他的小妹妹的故事,故B正确。
小题2:细节题。根据第一段可知她尽她所能去帮助自己三岁的儿子迈克尔接受即将出生的孩子,故D项正确。
小题3:细节题。全文最后一句“The next day—the very next day—the little girl was well enough to go home!”第二天,真的是第二天,妹妹就康复出院了!故选D。
小题4:推断题。.Naughty and annoying.顽皮烦人的;Strong and brave坚强勇敢的;Active and careless积极粗心的;Concerned and determined坚定执着的。通读全文后可知 Miracle一直执着地要见小妹妹,要为小妹妹唱歌,故选D。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅