> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Each time I see a balloon, my mind flies b

时间:2024-03-10 06:30:27 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Each time I see a balloon, my mind flies b」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/389135.html
题目内容:

Each time I see a balloon, my mind flies back to a memory of when I was a six-year-old girl. It was a rainy Sunday and my father had recently died. I asked my mom if Dad had gone to heaven. “Yes, honey. Of course.” she said.

“Can we write him a letter?”

She paused, the longest pause of my short life, and answered, “Yes.”

My heart jumped. “How? Does the mailman go there?” I asked.

“No, but I have an idea.” Mom drove to a party store and returned with a red balloon. I asked her what it was for.

“Just wait, honey. You’ll see.” Mom told me to write my letter. Eagerly, I got my favorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink. I wrote about my day, what I learned at school, how Mom was doing, and even about what happened in a story I had read. For a few minutes it was as if Dad were still alive. I gave the letter to Mom. She read it over, and a smile crossed her face.

She made a hole in the corner of the letter where she looped (缠绕) the balloon string. We went outside and she gave me the balloon. It was still raining.

“Okay, on the count of three, let go. One, two, three.”

The balloon, carrying my letter, darted upward against the rain. We watched until it was swallowed by the mass of clouds.

Later I realized, like the balloon, that Dad had never let his sickness get him down. He was strong. No matter what he suffered, he’d persevere, dart up, and finally transcend this cold world and his sick body. He rose into sky and became something beautiful. I watched until the balloon disappeared into the gray and white and I prayed that his strength was hereditary. I prayed to be a balloon.

小题1:What does the underlined sentence imply?

A.When the girl asked if they could write to her father, her mother felt it hard to answer.

B.When the girl asked if they could write to her father, her mother thought her a creative girl.

C.When the girl asked if they could write to her father, her mother believed it easy to do so.

D.When the girl asked if they could write to her father, her mother found it easy to lie.小题2:When the girl was told that she could send a letter to her father, she _________.

A.jumped with surprise

B.became excited

C.didn’t know how to write

D.was worried that it couldn’t be delivered小题3:In the eyes of the author, what was the rain like?

A.An incurable disease.

B.An unforgettable memory.

C.The hard time her father had.

D.The failures her father experienced.小题4:What would be the best title for the passage?

A.An unforgettable experience.

B.The strong red balloon.

C.Fly to paradise.

D.A great father.

最佳答案:

小题1:A

小题2:B

小题3:C

小题4:B

答案解析:

本文讲述了作者小时候把给病逝的父亲的写信用气球放飞的故事,表达了对父亲的怀念和对父亲坚强精神的敬佩。

小题1:推断题:根据第一段内容可知作者的父亲已经去世了,她不知道如何完成女儿的心愿,多她来说很难。故选A。

小题2:细节题:根据“ Eagerly, I got my favorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink. I wrote about my day, what I learned at school, how Mom was doing, and even about what happened in a story I had read”我急切地拿出我最喜爱的笔,用蓝色的墨水倾诉者我六岁是的心里话。我写我一天中的事情,有我在学校学到了什么,妈妈是如何做的,甚至我读的故事里发生的事,由此可知小女孩很激动。故选B。

小题3:推断题:根据文章最后两段内容可知在父亲病重时,父亲依然很坚强,并没有被疾病打到,虽然最后他去世了,但他的精神还在,红色的气球就是父亲,而雨就是父亲度过的那段时光。故选C。

小题4:推断题:通读全文可知作者用带着信件在雨中不断上升的红气球隐射这对父亲病痛中依然保持乐观精神的敬佩和对已逝父亲的怀念。故选B。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。