> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

In side their one-storey, metal-roofed hou

时间:2024-03-10 06:23:13 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「In side their one-storey, metal-roofed hou」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388966.html
题目内容:

In side their one-storey, metal-roofed house on Vancouver Island’s west coast,Janet Schwartz and her domesticated(驯养的) deer, Bimbo,are returning to their normal lives. The law—represented by men and women dressed in black uniforms and carrying guns — is no longer threatening to forcibly separate Schwartz and Bimbo,freeing the l0-year-old deer to the fates (命运) of the surrounding rainforest and its hungry wolves and black bears.

“We love each other,”said Schwartz who turned 70 on Saturday. “she’ll come up to me and she’ll kiss me right on the lips,1ike a man kisses a woman’’

For four days last week,Schwartz’ life turned as rocky as the rough logging road that connected her life to the outside world. Conservation officers had arrived with orders to 1oose Bimbo. Schwartz was to1d she wasn’t allowed to touch Bimbo any more It seemed somebody had complained,said Environment Minister Terry Lake earlier in the week, noting it’s illegal to keep wild animals as pets.

During those tense days,sleepless nights were made even more restless by nightmares,said Schwartz. There were news stories and Facebook pages which supported Schwartz and by Friday,the government had changed its mind. Schwartz could keep her pet with the help of a veterinarian and conservation officers.

“It makes me feel good,”said Schwartz of the announcement.“She is my life.and I’ve had her since the day she’s been born.”

The relationship began when a friend found the orphaned fawn (幼鹿) along a nearby logging road,more than a kilometer away from her current home,said Schwartz. The friend brought the fawn over because she knew Schwartz had raised a deer before.

Schwartz named the fawn Bimbo,based on a Gene Autry song that was playing inside her home at the time,and began feeding the animal goat’s milk.

Days turned into months and years, and now Bimbo’s a part of the family.

小题1:According to Paragraph 1 , Janet Schwartz’s life is returning to normal because______.

A.no one disturbs her life again

B.she can continue to keep the deer

C.she has married again

D.Bimbo has returned to the forest小题2:Why didn’t Schwartz want to loose the deer?

A.It was the only companion in her house

B.She wanted to study the lifestyle of the deer.

C.The deer had become part of her life.

D.She had a veterinarian to help her.小题3: Conservation officers ordered Janet to loose Bimbo because .

A.the deer was not properly taken care of

B.the deer brought harm to the neighborhood

C.it was against the law to keep the deer as a pet

D.the deer made too much noise小题4: What made the government change its mind?

A.Schwartz’s love for the deer.

B.The threat to the deer in the wild.

C.The change of the law.

D.The influence from the press and the Web.小题5:What can we conclude from the text?

A.Bimbo will continue to stay with Schwartz.

B.Bimbo will be loosed to the wild.

C.A professional worker will take over Bimbo.

D.Bimbo will stay m a nearby Zoo.

最佳答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:C

小题4:D

小题5:A

答案解析:

文章讲诉了Janet Schwartz饲养了一头野生鹿,他们成了彼此生活的一部分,但是动物保护主义者认为她这么做是非法的,要求她把鹿放了,在媒体和网络的影响下,政府最终改变了注意,让Janet Schwartz继续养鹿,她们的生活才又恢复了正常。

小题1:细节题:从第一段的句子:The law—represented by men and women dressed in black uniforms and carrying guns — is no longer threatening to forcibly separate Schwartz and Bimbo,可知Janet Schwartz可以继续养她的鹿了,这样她的生活恢复了正常,选 B

小题2:推理题:从第二段的句子:“We love each other,”said Schwartz who turned 70 on Saturday. “she’ll come up to me and she’ll kiss me right on the lips,1ike a man kisses a woman’’可知Schwartz 不想把鹿放走,因为鹿已经成为她生活的一部分了,选C

小题3:细节题:从第三段的句子:Conservation officers had arrived with orders to 1oose Bimbo. Schwartz was to1d she wasn’t allowed to touch Bimbo any more It seemed somebody had complained,said Environment Minister Terry Lake earlier in the week, noting it’s illegal to keep wild animals as pets.可知动物保护官员让Janet把鹿放了,因为饲养野生动物做为宠物是违法的,选C

小题4:细节题:从第四段的句子:There were news stories and Facebook pages which supported Schwartz and by Friday,the government had changed its mind.可知在媒体和网站的影响下,政府改变了主意,选D

小题5:归纳题:从文章最后一段的句子:Days turned into months and years, and now Bimbo’s a part of the family. 可以推断出:Bimbo会继续和Schwartz.呆在一起。选A。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。