> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

There was great excitement on the planet o

时间:2024-03-10 05:49:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「There was great excitement on the planet o」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/388191.html
题目内容:

There was great excitement on the planet of Venus (金星) . Venusian scientists managed to land a satellite on the planet Earth, and it has been sending back signals as well as photographs ever since.

The satellite was directed into an area known as Manhattan, named after the great Venusian astronomer Professor. Manhattan, who first discovered it with his telescope 20000 light years ago.

Because of excellent weather conditions and extremely strong signals, Venusian scientists were able to get valuable information as to feasibility (可行性) of a manned flying saucer landing on Earth. A press conference was held at the Venus Institute of Technology.

"We have come to the conclusion, based on last week's satellite landing," Prof. Zog said, "that there is no life on Earth."

"How do you know this?" the science reporter of the Venus Evening Star asked.

"For one thing, Earth's surface in the area of Manhattan is made up of solid concrete and nothing can grow there. For another, the atmosphere is filled with carbon monoxide (一氧化碳) and other deadly gases and nobody could possibly breathe this air and survive."

"What does this mean as far as our flying saucer program is concerned?"

"We shall have to take our own oxygen with us, which means a much heavier flying saucer than originally planned."

"Are there any other dangers that you discovered in your studies?"

"Take a look at this photo. You see this dark black cloud hovering (盘旋) over the surface of Earth? We don't know what it is made of, but it could give us a lot of trouble and we shall have further tests before we send a Venus Being there."

"Over here you will notice what seems to be a river, but the satellite findings indicates it is polluted and the water is unfit to drink. This means we shall have to carry our own water, which will add even greater weight to the saucer."

"If all you say is true, won't this set back the flying saucer program several years?"

"Yes, but we shall continue as soon as the Grubstart gives us the added funds(资金)." Profession. Zog replied.

小题1:According to the passage, the Venusian scientists succeeded in getting important information about _____.

A.the feasibility of landing a satellite on Earth

B.the possibility of making a first-rate flying saucer

C.the feasibility of sending a Venus Being to Earth

D.the possibility of directing a flying saucer into Manhattan小题2:Why will the Venusian have to take their own oxygen with them when they carry out their flying saucer program because _____.

A.they need it in their way to the planet of Earth

B.the Earth's atmosphere is filled with deadly gases

C.there is a low level of oxygen for Venusians

D.there is no air on the planet of Earth小题3:It can be inferred from the passage that ______.

A.landing a manned flying saucer on Earth will be carried out soon

B.Venusians will land on Earth to help to stop serious pollution

C.it’s unnecessary to land a manned flying saucer on Earth at present

D.pollution on Earth makes it impossible for Venusians to survive there小题4:Where can you probably read such a passage?.

A.In a popular magazine.

B.In a fairy tale.

C.In an observation journal

D.In science fiction

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:D

答案解析:

这是一篇很幽默的文章,主要介绍金星科学家成功获取有关派送金星人类到地球生存的可行性的重要信息。

小题1:考查事实细节题,结合“Because of excellent weather conditions and extremely strong signals, Venusian scientists were able to get valuable information as to feasibility (可行性) of a manned flying saucer landing on Earth.”由于极好的天气条件以及极强的信号,使得金星科学家能够获取有价值的信息,关于在人飞碟是否在地球上着陆。故应选C。

小题2:考查事实细节题,结合“For another, the atmosphere is filled with carbon monoxide (一氧化碳) and other deadly gases and nobody could possibly breathe this air and survive.”其次,大气层中充满一氧化碳和其他致命气体,没有人能够呼吸这种气体而生存。故应选B。

小题3:考查推理判断题,结合“For another, the atmosphere is filled with carbon monoxide (一氧化碳) and other deadly gases and nobody could possibly breathe this air and survive.”其次,大气层中充满一氧化碳和其他致命气体,没有人能够呼吸这种气体而生存。以及“Over here you will notice what seems to be a river, but the satellite findings indicates it is polluted and the water is unfit to drink.”在这里,你将注意到一条似乎像河流的水道,但是卫星发现表明它已经被污染了,水不适合饮用。故应选D。

小题4:考出文章出处题,纵观全文并结合常识,可知应选D(科幻小说)。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。