> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Davey wanted to play baseball. But fifty y

时间:2024-03-10 04:59:35 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Davey wanted to play baseball. But fifty y」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/387041.html
题目内容:

Davey wanted to play baseball. But fifty years ago, in his small town, he couldn’t find enough players for two full teams or an empty lot big enough for a field. And when he played ball in his back yard, he just broke windows and got into trouble. So Davey began playing with a plastic golf ball and a broom handle for a bat.

When his dad, David Mullaney, a former semi-pro baseball pitcher(投手), realized his son was hurting his arm trying to throw curves with the little plastic ball, he decided to find a better solution. Mullaney got a bunch of hollow plastic spheres from a local factory, sat down at his kitchen table and began cutting different size holes in the balls with a razor knife. He thought maybe the holes would alter the ball’s flight and help his son throw curves and sliders without hurting his arm.

All the balls failed—except the one with the eight oblong(长椭圆形的) holes cut into one of the hemispheres. This ball curved naturally and sharply without a violent snap of the wrist. In fact, Davey was now striking out so many batters; he called his new ball a “wiffle ball”. A year later, Mullaney borrowed $20,000 from family and friends and started producing Wiffle Balls in his little suburban town of Shelton, Connecticut.

“I didn’t want investors.” He said, “I wanted to control my own company.” This was the beginning of one of the hottest fads(时尚) of the fifties and a perennial(长久的) best seller well known all around the world. Since then millions of boys and girls have enjoyed countless hours of safe, wholesome fun playing with a Wiffle ball and bat. Esquire Magazine has even called the Wiffle Ball “a national treasure”. By producing a high quality product at an affordable price, three generations of Mullany’s have enjoyed the satisfaction and benefits of running a successful and profitable family business.

Over the years, they’ve had plenty of offers to buy them out, but they’re still working out of a small factory in Shelton, making a new Wiffle Ball every couple of seconds. Creativity and persistence are two of the important sources for wealth. If he gave up his attempts at trying new things, Mullany would not have invented the wiffle ball, nor would he have made such a big fortune.

小题1:From the passage we can know that .

A.Mullaney made the invention of Wiffle ball with the help of his son

B.fifty years ago people didn’t like playing baseball very much

C.Mullaney’s attempts to help Davey better enjoy ball-playing led to the invention of Wiffle ball

D.playing balls would hurt one’s arm before the Wiffle ball’s appearance小题2:All the following are true EXCEPT.

A.Davey was a good ballplayer after the Wiffle ball came into existence

B.David Mullaney wanted to run the family business on his own

C.Mullaney’s family made a big fortune through the production of Wiffle balls

D.Mullaney’s business was nearly bought out but they worked hard to keep it小题3:The underlined word “spheres” in Paragraph 2 is closest in meaning to.

A.balls

B.bottles

C.bags

D.boxes小题4:The two important factors for Mullaney’s successful family business are.

A.time and fortune 

B.persistence and creativity

C.quality and fame

D.cooperation and efforts小题5:The passage mainly tells us something about.

A.Davey, a famous baseball player

B.a popular ball game in the 1950’s

C.the birth of Wiffle ball

D.the success of a family business

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:A

小题4:B

小题5:C

答案解析:

文章介绍Mullaney为了让孩子更好的享受打球发明洞洞球,并创办了自己的家族产业,生意越做越大,洞洞球深受年轻人喜爱,他们也挣了一大笔钱。

小题1:推理题:从第二段和第三段的描述,可知Mullaney为了让孩子更好的享受打球导致洞洞球的发明,选C

小题2:细节题:从第四段的句子:By producing a high quality product at an affordable price, three generations of Mullany’s have enjoyed the satisfaction and benefits of running a successful and profitable family business. 可知Mullaney家族的生意非常成功,选D。

小题3:猜词题:从第二段的句子:sat down at his kitchen table and began cutting different size holes in the balls with a razor knife.可知spheres 是“balls”,选A

小题4:细节题:从最后一段的句子:Creativity and persistence are two of the important sources for wealth.可知Mullaney成功的家族生意是因为坚持和创造力,选B

小题5:主旨题:从全篇文章:可知这篇文章讲的是洞洞球是怎么发明的,选 C

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。