I was very sympathetic with world leaders
时间:2024-03-10 02:34:51 栏目:学习方法
题目内容:
I was very sympathetic with world leaders burdened with resolving conflicts between nations. When my three children were young, in most days it was hard to keep my house from becoming a war zone. It got worse as they grew older. Three years ago, Zack, then 16, couldn’t make it through a day without playing tricks on his sisters, Alex and Taryn, then 11 and 9.
My husband and I tried to understand his adolescent moodiness. We begged, reasoned, punished, and left heartfelt notes on his bed about how his behavior was hurting our family. His response was a shrug and “I say it because it’s true”.
I even tried telling the girls to fight back. But it was a bad idea. Now I had three kids at war. At wit’s end, I poured my heart out to my sister in an e-mail. She wrote back, “Don’t e-mail me. E-mail him.”
Our son was online every day, mailing and instantly messaging his friends. So what if I was within shouting distance? Maybe he would actually hear me this way. There’d be no yelling or door slamming(猛然关闭). Zack wouldn’t feel under attack. And with a few simple keystrokes, he could respond. Or not. Zack didn’t reply for days. When he finally did, his entire message was four words. I expected the worst, but then smiled when I read them, ”You are right. I’m sorry.” The kids still fought, of course, but Zack scaled back the abuse (恶习). Best of all, I now have an effective way to communicate with not one but three easily annoyed teens. They don’t tune me out as much. They don’t like to listen to me nag (唠叨) .Or as Alex says, “You’re so much nicer online.”
All I know is that the house is quiet, and we’re talking. In fact, Taryn just instantly messaged me from upstairs. It’s time to take her to softball practice.
小题1:The purpose of this passage is to tell us _________ .
A.how to solve family problems
B.how a mother shows her love to her children
C.how to treat kids in a more sensible way
D.the value of understanding between parents and children小题2:By the first sentence of the passage, the author really means to be_______.
A.humourous
B.sympathetic
C.serious
D.inspiring小题3:How did Zack react when the author first tried to stop his bad behavior?
A.He was annoyed and got worse.
B.He talked back to the author.
C.He felt sorry and changed.
D.He was persuaded and acted politely.小题4:Zack stopped fighting with his sisters because _________ .
A.his mother learned how to mail him
B.his mother stopped yelling and nagging
C.his sisters learned to instantly message him
D.his mother had more friendly communications with him online
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:B
小题4:D
答案解析:
作者想纠正儿子的不良行为,但是没有什么效果,后来作者使用网络和孩子交流,这种交流方式使作者的家庭和孩子都有了变化。
小题1:写作意图题:从文章内容:作者想纠正儿子的不良行为,但是没有什么效果,后来作者使用网络和孩子交流,孩子慢慢的有了变化,可知这篇文章是想告诉我们怎么用理智的方式对待孩子。选C。
小题2:写作手法题:从文章的第一句话,I was very sympathetic with world leaders burdened with resolving conflicts between nations.作者同情那些处理国家争端的国家领导,因为她要处理孩子之间的争端,可知作者是想来个幽默,选A。
小题3:细节题:从文章第二段的句子:His response was a shrug and “I say it because it’s true”.可知当作者想阻止他的坏行为的时候,Zack回嘴了,选B
小题4:细节题:从文章第四段的句子:And with a few simple keystrokes, he could respond. Or not. Zack didn’t reply for days. When he finally did, his entire message was four words. I expected the worst, but then smiled when I read them, ”You are right. I’m sorry.”可知Zack不和他姐姐争吵了是因为他的妈妈在网上和他进行友好的交谈,选 D
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅