> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When Frida Kahlo’s paintings were on show

时间:2024-03-10 01:32:46 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When Frida Kahlo’s paintings were on show」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/382190.html
题目内容:

When Frida Kahlo’s paintings were on show in London,a poet described her paintings as “a ribbon(丝带) around a bomb”.Such comments seem to suggest Kahlo had a big influence on the art world of her time.Sadly,she is actually a_much_bigger_name today than she was during her time.

Born in 1907 in a village near Mexico City,Kahlo suffered from polio(小儿麻痹症) at the age of seven.Her spine(脊柱) became bent as she grew older.Then,in 1925,her back was broken in several places in a school­bus accident.Throughout the rest of her life,the artist had many operations,but nothing was able to cure the terrible pain in her back.However,the accident had an unexpected side effect.While lying in her bed recovering,Kahlo taught herself to paint.

In 1929,she got married to Diego Rivera,another famous Mexican artist.Rivera’s strong influence on Kahlo’s style can be seen in her early works,but her later works from the 1940s,known today as her best works,show less influence from her husband.

Unfortunately,her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s,even in her home country.Her first one­woman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954,Kahlo’s works remained largely unnoticed by the world,but in the 1970s her works began to gain international fame at last. (2012·安徽,C)

小题1:What does the phrase “a much bigger name” in Paragraph 1 most nearly mean?

A.a far better artist

B.a far more gifted artist

C.a much stronger person

D.a much more famous person小题2:The terrible pain Kahlo suffered was caused by________.

A.polio

B.her bent spine

C.back injuries

D.the operations she had小题3:Kahlo’s style had become increasingly independent since the________.

A.1930s

B.1940s

C.1950s

D.1970s小题4:What is the author’s attitude toward Kahlo?

A.Devotion.

B.Sympathy.

C.Worry.

D.Encouragement.

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:B

小题4:B

答案解析:

小题1: D

解析 词义猜测题。根据上句中的“had a big influence”可知,a much bigger name说的是她的影响在她死后比生前更大。故选D。A项涉及其能力,B项涉及其天赋,C项涉及其身体和意志,均不符合语境。

小题2: C

解析 细节理解题。根据第二段可知,造成其背部疼痛的是那次校车事故(a school­bus accident),而不是A项小儿麻痹症、B项脊柱弯曲。之后的手术是为了治疗背部的伤,而不是背部受伤的原因,故排除D项。由第二段第三句“...her back was broken in several places...”可知应选C项。

小题3: B

解析 细节理解题。根据第三段第二句的“...but her later works from the 1940s,known today as her best works,show less influence from her husband.”可知选B项。

小题4: B

解析 观点判断题。通过本文第一段中的Sadly和最后一段中的Unfortunately可以看出,作者对于Kahlo生前未能出名、其作品只是在她死后才引起关注而感到同情和遗憾,故选B项。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。