A little old couple walked slowly into McD
时间:2025-02-13 09:14:55 栏目:学习方法
题目内容:
A little old couple walked slowly into McDonald’s one cold winter evening. They looked out of place among the young families and young couples eating there that night.
Some of the customers looked admiringly at them. You could tell what the admirers were thinking. “ Look, there is a couple who has been through a lot together, probably for 60 years or more !”
After paying for the meal, the couple took a table near the back wall and started taking food off the tray. There was one hamburger, one order of French fries and one drink. The little old man carefully cut the hamburger in half. He placed one half in front of his wife. Then he carefully counted out the French fries, divided them in two piles and neatly placed one pile in front of his wife. He took a sip of the drink, his wife took a sip and then set the cup down between them.
As the man began to eat his few bites of hamburger the crowd began to get restless. Again you could tell what they were thinking, “ That poor old couple. All they can afford is one meal for the two Of them.”
As the man began to eat his French fries one young man stood and came over to the old couple’s table. He politely offered to buy another meal for the old couple to eat. The old man replied that they were just fine. They were used to sharing everything.
Then the crowd noticed that the little old lady hadn’t eaten a bite. She just sat there watching her husband eat and occasionally taking turns sipping the drink.
Again the young man came over and begged them to let him buy them something to eat. This time the lady explained that, no, they were used to sharing everything together.
As the little old man finished eating and was wiping his face neatly the young man could stand it no longer. Again he came over to their table and offered to buy some food.
After being politely refused again, he finally asked a question of the little old lady. “ Ma’am, why aren’t you eating? You said that you shared everything. What is it that you are waiting for?” She answered, “The teeth”.
小题1:Why did some of the customers look at them with admiration when the old couple entered the McDonald’s?
A.Because old people were rarely seen eating at McDonald’s.
B.Because the couple ate out at McDonald’s though they were poor.
C.Because the couple had been married for so many years.
D.Because the couple liked to eat at McDonald’s at such an old age.小题2:The underlined phrase “out of place” is closest in meaning to .
A.in the wrong direction
B.not suitable
C.everywhere
D.very untidy小题3:What did the old lady mean at the end of the passage?
A.She was growing new teeth.
B.She was waiting for her husband to finish using the false teeth.
C.She was waiting for someone to fetch her false teeth from home.
D.She was suffering from toothache.小题4:Which word can best describe the young man in the story?
A.impatient
B.rude
C.impolite
D.Warm-hearted
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:B
小题4:D
答案解析:
小题1:考查学生对阅读文章纳节的理解能力。由文章第二段第一句就可以找到答案。
小题2:此题考查学生对生词的理解和猜测能力。根据第一段第二句,就可以猜出来。
小题3:此题考查学生对贯穿整篇文章的中心思想的理解能力以及推理能力。
小题4:此题考学生推理和判断。应该抓住share贯穿整个故事的字眼和写作目的。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅