阅读理解。 Walt Whitman was born in 1819 in New
时间:2025-02-13 05:38:41 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Walt Whitman was born in 1819 in New York City. During his long life, he watched America
grow from a young nation to the strongest industrial power in the world. Whitman was influenced
by events around him. But his poetry speaks of the inner self. He celebrated great people like
President Abraham Lincoln. He also celebrated common people.
As a young man, Whitman worked as a school teacher, a printer and a newspaper reporter.
He was thirty- six years old when his first book of poetry was published. He called it Leaves of
Grass. It has only twelve poems. The poems are written in free verse. The lines do not follow any
set form. Some lines are short and some are long. The word at the end of each line do not have a
similar sound. They do not rhyme.
One of America's greatest thinkers and writers immediately recognized the importance of Leaves
of Grass. Ralph Waldo Emerson praised Whitman's work. But most other poets and writers said
nothing or denounced it.
The American Civil War began in 1861. During the war, Whitman worked without pay at army
hospitals. He helped care for the wounded and dying soldiers. He sat beside these men for hours.
He brought them food and wrote letters for them. After the Civil War, Whitman worked for
government agencies. He watched the United States try to heal itself and increase democracy.
To Walt Whitman, democracy was more than a political system or idea. It was the natural form
of government for free people. Whitman believed democracy was meant to honor the rights of every
personand the equality of all people.
In 1873, Walt Whitman suffered a stroke . he spent the last few years of his life in Camden, New
Jersey and wrote more poems. Whitman was poor and weak during the last few years of his life.
He died in 1892.1. Walt Whitman expressed his feelings by _____.A. singing songs
B. celebrating great people
C. writing poems
D. praising common people 2. Leaves of Grass was published in _____.A.1855
B.1819
C.1861
D.18733. The underlined sentence "But most other poets and writers said nothing or denounced it."
(in Paragraph3) is most likely to tell us that ___.A .many great writers liked Whitman's poems very much
B. a lot of people agreed with Emerson.
C. many poets and writers thought ill of Whitman's poems
D. few poets and writers didn't like talking to Whitman4. It can be inferred from the fourth paragraph that Whitman was ____.A. a brave soldier
B. a man of devotion
C. an honest official
D. a great politician
最佳答案:
1-4: CACB
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅