阅读理解。 Heather Mills McCartney lives an adm
时间:2025-02-13 04:49:15 栏目:学习方法
题目内容:
阅读理解。 Heather Mills McCartney lives an admirable life, attending celebrity parties, meeting regularly with the
rich and famous and doing meaningful work for charity. All who work with her admire and respect her.
But Heather's life hasn't always been so easy. When Heather was only 9 years old, her mother
abandoned her and her two brothers. At the age of 13, she ran away from home and ended up living on
the streets in London. Eventually, however, her exceptional beauty led to a career in modeling. At that
time, Heather also began helping with the war relief efforts in former Yugoslavia. Through her modeling
and relief work, she soon became famous.
But in August 1993, at age 25 her life changed once again. She was crossing the street in London
when a motorcycle crashed into her. She was so badly injured that the doctors had to cut off her left leg.
After that, she discovered she frequently needed to change her artificial limbs. It was expensive and she
felt it was a waste to just throw away the old one. It occurred to her to set up an organization that could
deliver used artificial limbs to Yugoslavia and other war-torn countries. It was through her charity work
that she met her husband Paul McCartney.
Throughout her life, Heather has risen above problems and focused on helping others. Her work with
artificial limbs even earned her a nomination (提名) for the Nobel Peace Prize in 1996. Heather's
persistence and determination are what impresses anyone who knows her. Heather believes anyone can
make a positive difference in the world. 1. This passage is mainly about _________.A. Heather's miserable life
B. Heather's contribution to the world
C. Heather's success in her work
D. Heather's belief in life2. Heather began her modeling career _________.A. due to her mother's encouragement
B. after her brothers abandoned her
C. because of her excellent intelligence and performances
D. because she was especially beautiful3. Which of the following is Not true according to the passage?A. Heather won the Nobel Peace Prize in 1996.
B. Heather began her charity work while working as a model.
C. Her artificial limbs had to be replaced continuously.
D. Heather lost her left leg due to an accident.4. From the passage we can infer that people admire and respect Heather because _________.A. she had a lot of misfortunes during her childhood.
B. she was a world-famous model
C. she is determined and never gives in
D. she made the greatest difference in the world
最佳答案:
1-4: BDAC
答案解析:
该题暂无解析
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅